Husk: I dag skal du arbejde nøgen i haven

Den første lørdag i maj er international Arbejd nøgen i haven-dag, så smid kludene og lug i bedene.
I morgen er det international Arbejd nøgen i haven-dag, så der kan man gå og luge i det bare ingenting. Man skal dog undgå at krænke andre med sin nøgenhed.
I morgen er det international Arbejd nøgen i haven-dag, så der kan man gå og luge i det bare ingenting. Man skal dog undgå at krænke andre med sin nøgenhed. Foto: Lars Helsinghoff Bæk, Scanpix/arkiv

I dag - den første lørdag i maj - kan have-folket over hele verden med god grund smide kludene. Det er nemlig international Arbejd nøgen i haven-dag.

Det er The Naturist Society (TNS), en amerikansk søsterorganisation til Danske Naturister, der har opfundet dagen, hvor man skal kunne føle sig friere og være tættere på naturen og sin egen krop.

Der er dog lige en ting, man skal være særligt opmærksom på, hvis man er en af dem, der har lyst til at smide tøjet.

Selvom man er på sin egen grund kan man godt komme til at bryde loven ved at gå rundt i sin have. Det skriver Bolius.

For hvis naboer, forbipasserende føler sig krænkede over din nøgenhed, kan du blive anklaget for blufærdighedkrænkelse. Bolius kommer med denne rettesnor for nøgenheden:

"For at støde andre skal din adfærd have en seksuel karakter - som samleje, berøring eller onani - samtidig med at det kan sandsynliggøres, at du ved eller må have indset, at din opførsel virker krænkende for andre."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.