Hospitalsboss til privat middag hos omstridt ambassadør

Vicedirektøren for Hvidovre Hospital spiste middag hjemme hos den ambassadør, hvis mor ifølge Ekstra Bladet har fået særbehandling på hospitalet.
Hvidovre Hospital, hvor ambassadørens mor blev indlagt før jul.
Hvidovre Hospital, hvor ambassadørens mor blev indlagt før jul. Scanpix - arkivfoto

Vicedirektøren på Hvidovre Hospital var til en privat middag hos den saudiarabiske ambassadør, hvis mor ifølge Ekstra Bladet har fået positiv særbehandling på hospitalet.

Det afslører Ekstra Bladet i dag. Middagsarrangementet i ambassadørens luksuriøse bolig i Hellerup fandt ifølge avisen sted 9. januar. På det tidspunkt havde ambassadør Mohammed Ibrahim Al-Agails mor været indlagt på Hvidovre Hospitals specialiserede afdeling i hjerneskader i en måneds tid.

LÆS OGSÅ: Ambassadørfamilie får særbehandling på Hvidovre Hospital

Hun var blevet behandlet for en blodprop i hjernen, og hun skulle egentlig flyttes til en anden afdeling. Det havde lægerne vurderet dagen før den famøse middag.

Men efter middagen gik tingene ifølge Ekstra Bladet i stå. Familien nægtede at flytte fra det specialiserede afsnit. Derfor lader hospitalsledelsen hende ligge på afdelingen, hvor der er plads til blot 23 patienter og lang ventetid til sengene.

Møder kritik fra eksperter

Flere eksperter kritiserer over for Ekstra Bladet, at vicedirektøren gik til middag hos ambassadøren. Professor i offentlig ledelse på Syddansk Universitet Kurt Klaudi Klausen kalder det "dårlig dømmekraft" at tage imod middagsinvitationen, ligesom han mener, det er dårlig dømmekraft at give særbehandling i det danske sundhedsvæsen.

Vicedirektør Torben Mogensen siger til Ekstra Bladet, at han anser middagen som privat. Han peger på, at middagen varede tre timer og var uden alkohol.

- Jeg forbandt ikke de to ting med hinanden, siger han, da avisen spørger, om hans beslutning med at give særbehandling til ambassadørfamilien har noget at gøre med, at han han spiste hos ambassadøren.

DF kræver redegørelse

Ifølge Ekstra Bladet har ambassadørfamilien ikke blot på Hvidovre Hospital, men også på Rigshospitalet kostet rundt med de ansatte og opført sig "grænseoverskridende."

Dansk Folkeparti kræver nu en redegørelse om sagen fra sundhedsminister Nick Hækkerup (S).


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.