Hjemløse-avis hyldet af Løkke: Får Venstres frihedspris

Venstres formand, statsminister Lars Løkke Rasmussen, har overrakt Venstres Frihedsavis 2015 til hjemløseavisen Hus Forbi.
Lars Løkke Rasmussen (V) uddelte Venstres frihedspris til hjemløse-avisen Hus Forbi på partiets landsmøde.
Lars Løkke Rasmussen (V) uddelte Venstres frihedspris til hjemløse-avisen Hus Forbi på partiets landsmøde. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Jakkesættene på scenen var for en kort stund afløst af kasket og gul t-shirt med hammer og segl, da hjemløseavisen Hus Forbi lørdag eftermiddag modtog Venstres Frihedspris 2015 under Venstres landsmøde.

Prisen, som blev fulgt af en check på 10.000 kroner, blev overrakt af Venstres formand, statsminister Lars Løkke Rasmussen:

- I mange danskeres øjne er hjemløs lig med håbløs. Det er synd og skam. For som årets modtagere af frihedsprisen er et levende eksempel på, så er der ressourcer i næsten alle. Og langt de fleste vil gerne tage ansvar for deres eget liv, hvis de får muligheden. I år går frihedsprisen til Hus Forbi, der netop giver mennesker den mulighed, lød det fra Løkke.

Ikke kun skåltaler og priser

Hus Forbi har cirka 2200 sælgere landet over. Hjemløseavisen udkom første gang i august 1996 og udkommer 12 gange årligt.

Efter overrækkelsen af prisen fik Løkke dog en kontant hilsen med på vejen af Henrik S. Pedersen, der er næstformand i Hus Forbis bestyrelse og selv sælger hjemløseavisen.

- Jeg vil bruge min frihed til at appellere til jer i Venstres bagland om at udnytte jeres frihed til at arbejde for, at jeres parti ikke bare holder skåltaler og uddeler priser, når det kommer til socialpolitik, sagde Henrik S. Pedersen.

Den kommentar fik følgende modtagelse fra Lars Løkke Rasmussen:

- Tusind tak skal I have. Også for de hårde ord. Vi har stor respekt for jeres arbejde.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.