Her får du mest musikstreaming for pengene

Det koster 99 kroner om måneden for et abonnement, lige meget om du streamer musik på Spotify, Tidal eller Apple. Så hvad skal du vælge?
Hvilken musiktjeneste er bedst, hvis man sammenligner musikkatalog, tilgængelighed og andre funktioner? Spotify, mener David Guldager fra TV 2 Tech.
Hvilken musiktjeneste er bedst, hvis man sammenligner musikkatalog, tilgængelighed og andre funktioner? Spotify, mener David Guldager fra TV 2 Tech. Foto: Katinka Hustad/POLFOTO

For bare fem år siden var cd-samlingen danskernes foretrukne kilde til musik, næst efter radioen, men de seneste år er streaming buldret frem.

Ifølge DR Medieforskning bruger fire ud af 10 danskere en musiktjeneste, og der er stor kamp om at vinde lytternes gunst, for de færreste danskere benytter mere end én tjeneste.

På verdensplan vælger de fleste Spotify.

Spotify har 100 millioner brugere på verdensplan, hvoraf 30 millioner er betalende abonnenter. Tidal og Apple Music, som ikke har lige så mange år på bagen, har henholdsvis fire og 13 millioner brugere på verdensplan, viser en sammenligning, som samlino.dk har lavet.

Men Spotify er også stor af en særlig årsag, mener David Guldager, redaktør på TV 2 Tech.

- Spotify har mange brugere, fordi man har muligheden for at bruge platformen gratis, vurderer han.

Men er Spotify det bedste valg?

Prisen på et abonnement på Spotify, Apple Music eller Tidal er den samme - nemlig 99 kroner om måneden - hvis man køber et abonnement som enkeltperson og ser bort fra gratis prøveperioder.

Tilgængeligheden er lidt forskellig. I modsætning til Spotify og Tidal kan man kun bruge Apple Music på en Apple-enhed, og man kan heller ikke bruge Apple Music i en browser på computeren.

Hvis man ser på musikkataloget, får man ifølge samlino.dk over 40 millioner sange hos Apple Music og Tidal, mens Spotify 'kun' tilbyder 30 millioner sange.

Nogle af tjenesterne har musik, man ikke kan finde hos konkurrenterne.

For eksempel er superstjernen Beyoncés nyeste album 'Lemonade' kun tilgængeligt på Tidal.

Det samme var gældende for Kanye Wests seneste album 'The Life of Pablo', før albummet senere blev frigivet på Spotify. Taylor Swifts hitalbum '1989' findes kun på Apple Music.

- Spotify satser generelt ikke på at få musik eksklusivt, siger David Guldager.

Alle musiktjenesterne har funktioner, der skal inspirere dig til at finde ny musik. I den konkurrence, løber Apple Musics 'Til Dig'-funktion med sejren, mener David Guldager.

- Apple Music er gode til at give kurateret indhold på en brugervenlig måde, hvor de vælger lister og album for dig, siger han.

I forhold til musikinspiration er fordelen ved Apple Music, at man opdager musik, man ikke selv ville have valgt, hvorimod Spotify anbefaler dig musik i en genre, du i forvejen godt kan lide, mener David Guldager.

Tidal skiller sig ud ved at have musikvideoer til meget af deres musik. Men de to andre tjenester kommer også til at fokusere på andet end lyd, spår David Guldager.

- Jeg er sikker på, at Spotify og Apple kommer til at satse mere på videoer i fremtiden, siger han.

I forhold til lydkvaliteten minder de tre musiktjenester meget om hinanden, men hos Tidal kan man købe et særligt Hifi-abonnement, som koster 199 kroner om måneden.

- Hvis du er et musikmenneske, som kan lide den gode lyd, skal du vælge Tidal, siger David Guldager.

Men tilbage til det store spørgsmål: Hvor får jeg mest streaming for pengene?

- Hvis jeg skal udråbe en vinder, bliver det Spotify. Spotify er ikke koblet op på en bestemt platform, de er gode til at skaffe ny musik, og de er blevet bedre til at inspirere til ny musik, siger David Guldager.

Fakta om Spotify, Tidal og Apple Music:

- Spotify: 99 kroner per måned for +30 millioner sange. Kan bruges på alle platforme.

- Tidal: 99 kroner per måned for +40 millioner sange. Kan bruges på alle platforme.

- Apple Music: 99 kroner per måned for +40 millioner sange. Kan bruges på Apple-enheder, men ikke i en browser på computeren.

Kilde: Samlino, David Guldager

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.