Her er symptomet, du aldrig må ignorere

Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis du ignorerer dette symptom på hjertesygdom.
Smerter i brystet skal tages alvorligt, men mange ignorerer dem.
Smerter i brystet skal tages alvorligt, men mange ignorerer dem. Colourbox

Vores hjerter er hver dag på hårdt arbejde, så måske tænker vi ikke så meget over det, hvis det gør lidt ondt i brystet. Men det er meget vigtigt at tage smerter i brystet alvorlig – ellers kan det få alvorlige konsekvenser, skriver Womenshealthmag.com.

En ny undersøgelse af 31 hjertepatienter, der har oplevet den smerte i brystet, der fortæller, man har øget risiko for at få et hjerteanfald, hjertestop eller pludselig hjertedød, viser, at kvinder i højere grad end mænd ventede på, at symptomerne viste sig oftere og blev mere alvorlige, inden de søgte lægehjælp.

Men hvorfor venter man på at søge hjælp? Ifølge undersøgelsen, der har været publiceret i tidsskriftet Canadian Journal of Cardiology, skyldes det, at man simpelthen forsøger at benægte det, der er ved at ske.

Det er disse hjertesymptomer kvinder ofte oplever. Læs mere på Femina.dk

Kvinder anerkender ikke risikoen

Forskerne kunne se, at patienterne gik igennem seks stadier efter at have oplevet brystsmerter: usikkerhed, benægtelse, at søge hjælp fra en ven/familiemedlem, at indse alvorligheden af symptomerne, søge lægehjælp og til sidst at acceptere situationen.

Forskellen mellem mænd og kvinder var, at kvinder blev i benægtelsen i længere tid end mændene, og de ventede i højere grad på, at gode venner og familien lagde mærke til de alvorlige symptomer.

Ifølge forfatterne bag studiet skyldes det, at kvinder ofte tænker på hjertesygdomme som noget, mænd bliver ramt af og dermed anerkender de ikke, at de selv er i risikozonen. Men det er ekstremt vigtigt at reagere hurtigt på symptomerne, så man har de bedste chancer for at blive behandlet og overleve.

Føler man et pres på brystet, en brændende fornemmelse, eller at det generelt strammer om brystet, så få det endelig tjekket af en læge, lyder rådet.

Her er kostfibrene, der kan redde dit hjerte. Læs om dem på Femina.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.