Hårdt angreb på Thulesen: Vælgerbedrag og levebrødspolitiker

Kristian Thulesen Dahl er en "vælgerbedrager" og "levebrødspolitiker", mener tidehvervspræst i et indlæg i tidsskriftet "Tidehverv".
Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, beskyldes for at være en vælgerbedrager, levebrødspolitiker, symbolpolitiker og skandaløst passiv.
Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, beskyldes for at være en vælgerbedrager, levebrødspolitiker, symbolpolitiker og skandaløst passiv. Foto: Scanpix/arkiv

Kristian Thulesen Dahl er en "vælgerbedrager" og en "levebrødspolitiker". Han kan ikke "se forskel på virkeligheden og ordene i en pressemeddelelse".

Sådan lyder en opsigtsvækkende kritik af  Dansk Folkepartis formand på forsiden af det nye nummer af tidsskriftet "Tidehverv".

Det skriver Ekstra Bladet.

Tidsskriftet er tæt forbundet med Dansk Folkeparti. Fem af de otte personer i udgiverkredsen er nemlig familie til de to tidligere folketingsmedlemmer for DF, fætrene Søren Krarup og, nu afdøde, Jesper Langballe.

Det drejer sig blandt andet om tre af fætrenes børn: DF’s medlem af DR’s bestyrelse, teologen Katrine Winkel Holm, som er Søren Krarups datter, DF’s folketingsmedlem, præsten Christian Langballe og bladets redaktør, sognepræst Agnete Raahauge, som også er datter af Søren Krarup.

Kritikken fremkommer i et indlæg af tidehvervspræst Claus Thomas Nielsen og udover at kalde Kristian Thulesen Dahl for en "vælgerbedrager" og "levebrødspolitiker", mener han også, at DF-formanden og statsminister Lars Løkke Rasmussen begge er "symbolpolitikere og skandaløst passive".

Det giver Katrine Winkel Holm Christian Thomas Nielsen ret i og bakkes op af sin søster og redaktør af Tidehverv, Agnete Raahauge.

- Tidehverv er ikke noget politisk organ. Det har ingen som helst forpligtelse til at støtte Dansk Folkeparti. Grænsen skal lukkes, og det skal Dansk Folkeparti stå fast på. Hvis ikke de kan gøre det godt nok, jamen så er de vælgerbedragere, siger Agnete Raahauge til Ekstra Bladet.

Dansk Folkepartis partiformand Kristian Thulesen Dahl ønsker ikke at kommentere på den skarpe kritik, men det gør næstformand Søren Espersen og siger til Ekstra Bladet:

- Det er et skammeligt angreb på Kristian Thulesen Dahl. Det er helt uden for al anstændighed at betragte ham som en levebrødspolitiker. Hvis han havde været levebrødspolitiker, så havde han været medlem af Det Konservative Folkeparti eller Venstre, og så havde han været statsminister i dag, siger Søren Espersen til avisen.


Claus Thomas Nielsen. Billedet er fra 2002. Foto: Scanpix/arkiv

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.