Gule hjørnetænder? Derfor er de ikke hvide

Er det fordi, vi drikker kaffe eller har dårlig mundhygiejne? Overtandlæge har svaret.
De fleste menneskers hjørnetænder fremstår mere gule end det øvrige tandsæt.
De fleste menneskers hjørnetænder fremstår mere gule end det øvrige tandsæt. Foto: SCANPIX arkiv

Af Anna Beckmann, Aller Media

Næste gang din kæreste eller kollega giver dig et ordentligt tandsmil, så prøv at bid mærke i farven på hjørnetænderne. De er med stor sandsynlighed gulere end resten af tandsættet.

Overtandlæge Ulla Pallesen fra Tandlægeskolen i København, forklarer til go.tv2.dk  at det er ganske naturligt. Faktisk har vi alle hjørnetænder, der er mere gule end de resterende bisser.

Derfor får du gule tænder: Få tips til et pænere smil her

Hænger ikke sammen med mundhygiejne

Mysteriet om de gule hjørnetænder kan ikke relateres til vores mundhygiejne eller den mad, vi indtager, men skal i stedet findes i de naturlige forskelle i tændernes udformning.

- De er mere gule, fordi hjørnetanden simpelthen er tykkere end de andre tænder. Derfor ser man mere af det tandben, som sidder under emaljen, siger Ulla Pallesen til go.tv2.dk og forklarer, at tænderne derved syner mere gule, end de egentlig er.

Syv fødevarer der giver et smukt smil

Svært at blege

Du skal nok tænke dig om en ekstra gang, inden du springer ud i at få bleget hjørnetænderne. Overtandlægen påpeger, at man ikke får ret meget ud af det. Tænderne vil i en periode blive en smule lysere, men det gøre ikke den store forskel i længden:

- Det vil måske udligne farveforskellen på hjørnetænderne og de øvrige tænder. Men de vil stadig blive ved med at være mere gule, siger hun go.tv2.dk.

Sådan børster du dine tænder bedst

Originalt link 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.