Go' morgen Danmarks skønhedsekspert: Her er mine bedste tips

Læs her, hvordan du eksempelvis redder din hud efter en lang nat på dansegulvet.
Trist hud kan vækkes relativt hurtigt, lover skønhedseksperten.
Trist hud kan vækkes relativt hurtigt, lover skønhedseksperten. Foto: SCANPIX arkiv

Af Silke Grane, IN, Aller Media

Du kender hende sikkert fra 'Go’ morgen Danmark', hvor hun er fast skønhedsekspert. Eller også følger du hendes skønhedsblog Beautyspace. Det kan også være, at du har læst hendes kloge ord i nogle af landets modemagasiner. Anette Kristine Poulsen er desuden aktuel med bogen ’Sådan får du superhud’.

Skønhedsredaktør på IN, Silke Grane, bad hende om de bedste skønhedstips og en hurtig forudsigelse af de næste trends:

Bedste trick, når huden ser træt ud efter en søvnløs nat eller en festlig weekend?

– Jeg er livrem og seler-typen, så er det en meget social weekend, drikker jeg ekstra meget grøn te med citron både før og efter (det opvejer effekten af alkohol en smule).

- Heldigvis kan trist hud vækkes relativt hurtigt: Med lunkent vand væder jeg en vaskeklud med et par dråber eukalyptusolie og presser den mod ansigtet og trækker vejret. Derefter eksfolierer jeg let huden med samme vaskeklud under bruseren. Så bruger jeg min Instant Facial-spray fra AlphaH (en tonic med milde, men opkvikkende frugtsyrer) efterfulgt af en fugtmættende serum med masser af hyaluronsyre – toppet med dagcreme og et par lette strøg med mineralfoundation.

- Så er alt godt – og vil du se endnu mere på toppen ud, så smør lidt oplysende highlighter i inderste øjenkrog.

Sådan laver du din egen luksuriøse ansigtsbehandling: Se det på IN.dk

Mest overbevisende behandling, du har fået?

– Det er først og fremmest min egen stenhårde rutine derhjemme, som er beskrevet i bogen – og som er let og hurtig. Hvis vi taler professionelle behandlinger, er det IPL – et blitzsystem, der fjerner pigmentpletter og rødme i huden.

Frisørens 6 bedste hårtips: Se dem på IN.dk

Vildeste vidunderprodukt, du har prøvet?

– Det svarer lidt til at spørge, hvem af mine børn jeg holder mest af. Jeg har SÅ mange velfungerende produkter, så jeg vil hellere svare på ingrediensplan, hvad jeg finder uundværligt: Om morgenen er det min vaskeklud, serum med gode fugtmagneter og dagcreme med SPF – om aftenen er det hudfornyende ingredienser som især A-vitamin, AHA (frugtsyrer) og vækstfaktorproteinet EGF. Efter idé af amerikaneren Joe Lewis, som har udviklet en ’skin, health & beauty pyramid’, har jeg sammen med hudlæge Peter Bjerring bearbejdet det redskab til en dansk og meget forståelig udgave døbt hudplejepyramiden. Den er (i modsætning til Lewis’ model) fri for kommercielle interesser og giver alle et direkte overblik, med hensyn til hvad der er vigtigt om dagen og om natten, når det gælder hudpleje – og ikke mindst: Hvilke ingredienser der gør den største forskel.

Kender du matcha: Læs om vidunderteen fra Japan på IN.dk

Bedste mascara?

– Jeg er faktisk mere vild med mørk eyeliner, som jeg altid lægger på det øverste øjenlåg. Makeupartist Bobbi Brown har engang lært mig, at det er den billigste og bedste vej til et hurtigt løft af hele ansigtet (og det kan vi med lidt tunge underansigter have brug for, ha ha). For mig er lineren vigtigere end mascara, hvor jeg generelt elsker alle sorte og cremede af slagsen.

Bedste tip til moden hud?

– Ha ha, så ved man, at man ikke er 28 længere, når det spørgsmål kommer. Jeg kender mange kvinder, der bruger oceaner af penge på dyre skønhedsprodukter for så at smide det hele ud med badevandet om sommeren. Mit absolut bedste tip er at holde ansigtet ude af solens stråler. Punktum.

Hvad gør du, når du har en dårlig hårdag?

– Sætter det op i en hestehale og tager solbriller på, når jeg går ud. Jeg er heldig at have hjemmeskrivekontor, så derfor gør det ikke så meget med hår, der stritter. Men af SOS-produkter er jeg nok mest glad for min klassiske Elnett-hårspray og så min touperingsbørste fra Ghd – det hjælper altid at løfte toppen lidt.

Hvad bliver den næste store skønheds tendens?

– Der er mange, men hvis jeg skal pege på bare et par stykker, så er jeg begejstret for ’ublu blær’-tendensen, der ikke er så usympatisk, som den lyder, men mere går på, at vi har fået nok af spelt, mikro og downsizing. Nu vil vi gerne vise, at det går godt, og i den slipstrøm er det igen tilladt at vise kærlighed til alt fra en (dyr) yndlingstaske til en ditto makeuppalet fra Dior.

- Det er befriende dejligt at kunne slå ud med armene igen. Jeg tror også på hele ’no bullshit-beauty’-tendensen (endda så meget, så det står uden på min bog), for hele autenticitets-bølgen gør, at vi kræver klar besked med hensyn til, hvad der virker. Østens vise skønhedsord (også kaldet K-beauty) er også en skønhedsbølge, vi kommer til at surfe længe på, fordi de forstår det med zen og ritualer, og det har vi brug for i vores del af verden.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.