Glem de gode karakterer: Sådan får du jobbet

Cheferne er ret ligeglade med, hvad der står på dit eksamensbevis, og alle de penge du brugte på udlandsophold har også været spildt. Til gengæld er erfaring og netværk vigtigt, når du skal have et job.

De mange års slid på universitetet og de lange nætter med store opgaver har muligvis været forgæves. Et eksamensbevis med 10 og 12-taller er ikke længere ensbetydende med jobgaranti. Det skriver mx.dk

En ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark viser en top 7 over de vigtigste ting til en ansættelse. I bunden af listen finder man de gode karakterer, kun slået af udlandsophold.

- Karaktererne er vigtige for at kunne måle sin egen indsats på studiet, men adgangsbilletten til arbejdsmarkedet er væsentligt mere kompleks, siger Ases direktør, Karsten Mølgaard Jensen.

Øverst på listen ligger erfaringer fra tidligere jobs efterfulgt af et godt netværk.

- Det kan give bagslag, hvis man som studerende udelukkende fokuserer på karakterer. Vi ved fra andre undersøgelser, at arbejdsgiverne især kigger på erhvervserfaring samt personlig udstråling, siger professor Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet.

Kilde: mx.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.