Glad Mette F.: Jeg er blevet indstillet som formand

Hovedbestyrelsen hos Socialdemokraterne peger på Mette Frederiksen som partiets nye formand.
Det endelige valg finder sted på en ekstraordinær kongres søndag 28. juni, erfarer Ritzau.
Det endelige valg finder sted på en ekstraordinær kongres søndag 28. juni, erfarer Ritzau. Foto: Claus Bech/Scanpix

Hovedbestyrelsen var enig, det var folketingsgruppen også, og dermed blev 37-årige Mette Frederiksen lørdag indstillet til at blive Socialdemokraternes nye formand på den ekstraordinære kongres, partiet holder 28. juni.

Mette Frederiksen er dermed udset til at afløse afgående statsminister Helle Thorning-Schmidt, som torsdag nat efter folketingsvalget valgte at takke af som partiformand, efter at hun og rød blok havde mistet regeringsmagten.

Som parti gik Socialdemokraterne dog frem og er nu landets største, hæfter Mette Frederiksen sig ved.

- Socialdemokraterne er kommet styrket ud af det her valg. Det skyldes ikke mindst det arbejde, vores formand Helle Thorning-Schmidt har leveret.

- Vi har fået tillid fra rigtig mange danskere og er gået frem, siger den afgående justitsminister, som i øjeblikket ikke ser ud til at skulle op mod en seriøs modkandidat til formandsposten.

- Det er kongressen, der vælger Socialdemokraternes formand, men jeg er glad for, at vores folketingsgruppe og vores hovedbestyrelse enstemmigt har valgt at indstille mig som formand, siger Mette Frederiksen.

Hun vil middelbart ikke ændre partiets kurs.

- Jeg står fuldt ud bag de beslutninger, vi har truffet som regering. Derfor kommer jeg til at videreføre et parti, som er resultatsøgende, siger hun.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.