Gi'r chokolade faste bryster? Få svar på fire fødevaremyter
Der florerer mange påstande om vores kost – her tager ernæringsekspert Christian Bitz stilling til fire af dem.
Det smager godt - men har det en positiv effekt på brysterne ... Få svaret i artiklen.
Det smager godt - men har det en positiv effekt på brysterne ... Få svaret i artiklen. Foto: SCANPIX arkiv


Er det sandt, at du kan drikke rødvin og dermed undgå en masse sygdomme? Og får man virkelig fastere bryster af chokolade? Ernæringsekspert Christian Bitz giver dig svarene:

1. Det feder at spise pasta

Falsk! Det kommer an på, hvad du ellers spiser, påpeger Christian Bitz.

- Der er som sådan ikke noget, der feder i sig selv - det er for mange kalorier, der feder, dvs. hvis du spiser flere kalorier, end du forbrænder. Du kan i teorien tabe dig ved at spise 10 chokoladeskildpadder om dagen eller fem kilo broccoli om dagen! En portion spaghetti/pasta indeholder ca. 200 kcal, dvs. ca. 1/10 af en gennemsnitskvindes samlede energibehov.

Prøv en komplet kostplan, når du skal tabe dig. Få den på femina.dk

2. Mørk chokolade giver faste bryster

Sandt! Det er der ifølge Christian Bitz faktisk noget, der tyder på. Halvdelen af fedtet i chokoladen er stearinsyre, og det har en fast konsistens. Det fedt, vi spiser, indlejres i vores fedtvæv, og hvis vi spiser mørk chokolade i små mængder over længere tid, bliver det hårdt. Så i teorien kan mørk chokolade godt være med til at give fastere bryster (hvilket dog ikke er videnskabeligt bevist).

Den store bikiniguide: Find bikinien til din kropsform på femina.dk

3. Det, du spiser efter kl. 18, tager du på om natten

Falsk! Det betyder ikke så meget, hvornår du spiser på dagen, mener Christian Bitz. Det er kalorieregnskabet totalt set over længere tid, der betyder noget. Et meget godt eksempel er f.eks. de kostvaner, man har i Sydspanien, hvor de jo spiser meget sen aftensmad, ofte efter kl. 22. Og så næsten ingen morgenmad. Så det er en regulær myte.

4. Rødvin er sundt

Falsk! Rødvin er til nydelse - ikke helse! Det skal, siger Christian Bitz, primært drikkes, fordi det smager godt og kan bidrage til at fuldende et godt måltid. Rødvin indeholder små mængder antioxidanter, hvilket i teorien er godt for helbredet, men den mængde alkohol, man indtager ved mere end 1 glas om dagen, virker lige modsat og øger risikoen for en række sygdomme - især hos kvinder. Særlig slemt er det, hvis du drikker store mængder på én gang, f.eks. i weekenden.

Karen Pallisgaard, FEMINA, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.