Fyring af KL-chef: Bestyrelse aner ikke hvorfor

Fyringen af KL’s topforhandler Sine Sunesen kommer som en overraskelse også for medlemmerne af KL’s bestyrelse.
Bestyrelsen i KL vidste intet om Sine Sunesens fyring. KL-formand Martin Damm afviser, at fyringen har noget at gøre med, at KL ikke skulle bakke op om forliget med lærerne.
Bestyrelsen i KL vidste intet om Sine Sunesens fyring. KL-formand Martin Damm afviser, at fyringen har noget at gøre med, at KL ikke skulle bakke op om forliget med lærerne. Jens Nørgaard Larsen/Scanpix, arkiv

Nyheden om KL-direktør Sine Sunesens fyring, fik i går lærerformand Anders Bondo til at undre sig højlydt.

Sine Sunesen var en af hovedkræfterne under de vanskelige overenskomstforhandlinger med lærerne.

- KL har selv præsenteret alle de her resultater meget positivt. Og til sidst fyrer man så hende, der har taget hele det store slæb med at få resultaterne i hus. Det synes jeg er særdeles underligt, sagde Anders Bondo i går til Avisen.dk.

Anders Bondo er ikke den eneste, der er overrasket. For selvom KL’s bestyrelse har godkendt overenskomstresultatet, har heller ikke de folkevalgt lokalpolitikere i KL, haft noget med fyringen af Sine Sunesen at gøre, endsige kendt til at den var på vej.

Preben Andersen fra Dansk Folkeparti, der er 1. viceborgmester i Skive, siger til Folkeskolen.dk

- Vi har ingen årsag fået. De har selvfølgelig skrevet, at man har afskediget Sine Sunesen, fordi der er opstået en uenighed. Og man forsøger nu at finde en aftrædelsesordning - det er den eneste orientering, vi har fået. Så regner jeg med, at vi på næste bestyrelsesmøde vil blive orienteret om, hvad det er, der er gået galt.

KL: Vi bakker op om forlig med lærerne

Efter nyheden om fyringen kom frem i går, er der blevet spekuleret i, om den hænger sammen med, at Sine Sunesen har været for blødsøden over for lærerne.

KL-formand Martin Damm, der er Venstre-borgmester i Kalundborg, vil ikke kommentere fyringen. Men KL har - efter at bomben faldt i går - udsendt en pressemeddelelse, hvor man forsikrer, at KL bakker op om den overenskomstaftale, der er indgået.

- KL's bestyrelse står selvfølgelig bag forliget med LC. Der har i løbet af dagen verseret forskellige forlydender i medierne, der har sammenkædet afskedigelsen af KL direktør Sine Sunesen med KL's netop indgåede forlig med Lærernes Centralorganisation. KL vil i den forbindelse gerne understrege, at KL's bestyrelse fortsat og uændret bakker op om forliget.

Sine Sunesen selv har afvist at kommentere forløbet, men har bekræftet over for TV2 News, at hun er blevet afskediget.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.