Fynske chauffører: Vi snydes systematisk for løn

Flere chauffører, der kører flex-trafik på Fyn, beskylder nu deres arbejdsgiver for systematisk at snyde dem for både løn, feriepenge og pension.
Chauffører, der kører flex-trafik for Fynbus, føler sig systematisk snydt for løn, pension og feriepenge.
Chauffører, der kører flex-trafik for Fynbus, føler sig systematisk snydt for løn, pension og feriepenge. Foto: Colourbox

"Jeg har sgu aldrig oplevet at få mine 132 kroner i timen. Nogle måneder har jeg kørt 200 timer, men har fået for 140." Sådan siger en fynsk buschauffør til Fyens Stiftstidende, og han er ikke alene.

De chauffører, der kører den såkaldte flex-trafik, (kørsel for borgere der ikke kan benytte den normale offentlige trafik) melder nu om snyd med løn, pension og feriepenge, når de kører for Fynbus. Chaufførerne er ansat igennem firmaet Carigo, der, ifølge en af chaufførerne, er fyldt med dårlige undskyldninger, når han påpeger fejlene.

Hos 3F har man i øjeblikket fem sager kørende:

" Vi har aldrig set så mange sager om snyd med løn inden for flex-trafik. Vi hører om mange flere sager, men folk tør ikke stå frem af frygt for at miste deres job. De har ingen anden indtægt, og derfor er de nødt til at finde sig i forholdene, siger Jens Mathiesen, formand for 3F Transport i Odense til Fyens Stiftstidende.

Fynbus-direktør, Carsten Hyldborg fortæller, at selskabet Carigo, hvor chaufførerne er ansat igennem, er blevet tjekket og godkendt af trafikstyrelsen. Hos Carigo afviser direktør, Kenneth Olsen, chaufførernes udsagn.

Kilde: Fyens Stiftstidende

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.