FTF: SAS-ansatte risikerer fyringer

Kabinepersonalets hovedorganisation, FTF, advarer kabinepersonalet om fyringer, hvis de ikke genoptager arbejdet
Scanpix - Torkil Adsersen

Det strejkende SAS-personale har været vågne i 24 timer, de har tilkaldt en psykolog, fordi flere af medarbejderne græder, og nu siger deres hovedorganisaition, FTF, at de risikerer fyringer, hvis de ikke går på arbejde.

- Går de ikke i arbejde er de blevet idømt en skærpet bod individuelt, hvilket vil sige, de skal betale penge, hvis de fortsætter konflikten. Den yderste konsekvens kan være, at arbejdsgiveren betragter de ansatte som opsagte af deres stillinger, hvis de fortsætter med at strejke, siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF, til Berlingske Business.

Indtil videre fastholder kabinepersonalet strejken, indtil SAS gør indrømmelser.

- De er særligt vrede over suspenderingen og stiller nu krav om, at suspenderingen skal ophæves, fordi flere af de suspenderede slet ikke har været til stede i lufthavnen, fortæller TV2’s reporter, Lisbeth Davidsen.

De er godt trætte af SAS, siger Jakob Esposito, talsmand for kabinepersonalet, til TV2.dk.

- De er af SAS blevet skubbet derud, hvor de næsten føler, at det må briste eller bære - at de bare ikke kan klare mere, siger han til TV2.dk.

Buhet ud

Han oplevede at blive buhet ud, da han fortalte personalet, at Arbejdsretten fastslog, at de skulle genoptage arbejdet.

Han siger, at SAS denne gang har holdt sig til rammerne inden for den danske model, men at SAS gennem 10 år har presset medarbejderne og undladt at tage hensyn.

- Hvis du tager hele historikken med, så har kabinepersonalet leveret besparelser igen, igen, igen og igen – og under forhold, som hverken du eller jeg vil acceptere. De er gået 40 procent ned i løn, men har en arbejdstid, der ligger 20 procent højere end for mennesker på det almindelige arbejdsmarked, siger Jakob Esposito til TV2.dk.

Netop nu afholder kabinepersonalet møde på Hilton. SAS har Arbejdsrettens ord for, at medarbejderne skal møde på arbejde, så forhandlingerne kan fortsætte.

150 fly er blevet aflyst.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.