Frygtet virus er nu kommet til Sydkorea

Zika-virusset, der mistænkes for hjerneskader hos fostre, er nu registreret i Sydkorea for første gang.
Der bliver taget skrappe midler i brug for at dræbe de myg, der kan overføre zikavirus til mennesker. Foto er fra Havana i Cuba, hvor soldater sprøjter en bydel med et myggedræbende middel.
Der bliver taget skrappe midler i brug for at dræbe de myg, der kan overføre zikavirus til mennesker. Foto er fra Havana i Cuba, hvor soldater sprøjter en bydel med et myggedræbende middel. Foto: Desmond Boylan/AP

Sydkorea har registreret landets første tilfælde af det frygtede myggebårne zikavirus.

Det skriver det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap. Virusset er tirsdag fundet i en 43-årig mand, der har rejst i Brasilien, oplyser det sydkoreanske center for sygdomskontrol.

Virusset er under mistanke for at være skyld i, at hundredvis af børn i især Latinamerika er født med deforme kranier eller mikrokefali. Der er stadig ikke entydigt bevis for, at zikavirusset medfører mikrokefali.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) erklærede 1. februar udbruddet af zikavirus for en global trussel. WHO har tidligere opfordret gravide kvinder til at holde sig væk fra de lande, hvor der er registreret flest tilfælde af smittede.

I slutningen af januar blev det første zikatilfælde registreret herhjemme. Det drejede sig om en yngre mand, der havde været på rejse i Sydamerika.

Virusset bliver primært overført til mennesker via myggestik. Men i flere lande, herunder Frankrig, er der også blevet registreret seksuelt overførte tilfælde.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.