Fremtidens jobsøgning foregår på Tinder

CV'er, jobopslag og ansøgninger er håbløst forældede og fuld af ubrugelige klichéer. Jobsøgningen skal i stedet foregå som dating-appen Tinder.
Fremtidens jobsøgning foregår på Tinder
Fremtidens jobsøgning foregår på Tinder Colourbox

Måden vi søger jobs og finder medarbejdere på, er forældet og ubrugelig. En jobansøgning og et jobopslag er fuld af påstande man ikke kan stole på, klichéer, og halve sandheder. Det mener hr-chef for Google Laszlo Bock i hvertfald.

I en kronik i Politiken, kommer klummeskribent Lucy Kellaway med et løsningsforslag, der kan siges at være moderne.

Inspireret af dating-app'en Tinder, der gør det muligt for dig at vælge og vrage mellem singler i dit nærområde, blot på baggrund af deres profilbillede, fik hun ideen, som hun kalder for TinderIn. En blanding af Tinder og LinkedIn.

"I stedet for at lægge et CV op på LinkedIn skal ansøgerne lægge et billede op, hvor de sidder foran en computer, gør noget vildt eller ler skraldende – samt en kort beskrivelse på, lad os sige, 140 tegn eller mindre. Den kunne eksempelvis lyde således: ’Klummeskriver hos Financial Times. Bestyrelsesmedlem. Holder taler," lyder beskrivelsen.

Firmaet, eller arbejdsgiveren skal gøre det samme, og hvis der er et match, kan man begynde at chatte sammen.

Mere ærlighed, tak!

Hun mener at app'en kan gøre ansættelsesproceduren langt mere ærlig og uformel end den er idag.

"Det er muligt, at TinderIn ikke ville fungere. Men appen ville næppe være mere håbløs end den måde, vi rekrutterer folk på i dag. Og det ville have den enorme fordel, at når man leder efter et job eller søger medarbejdere – som må være de to mest åndsfortærende aktiviteter, der findes – kunne det gå hen og blive sjovt," afslutter hun.

Kilde: Politiken.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.