Frankrig sætter navn på yderligere to terrorister og en mulig bagmand

Fransk anklagemyndighed siger, at fingeraftryk fra en gerningsmand i Paris matcher registrering i Grækenland.
Fem terrorister er nu identificeret efter fredagens terrorangreb i Paris.
Fem terrorister er nu identificeret efter fredagens terrorangreb i Paris. Foto: Scanpix

Fingeraftryk fra en af gerningsmændene til Paris-attentatet matcher aftryk, der i oktober blev registreret i Grækenland, siger den franske anklagemyndighed.

Anklageren siger dog, at det endnu ikke kan afgøres, om det pas, der blev fundet på stedet, er autentisk.

Ifølge anklageren står der i passet, at den pågældende person hedder Ahmad al Mohammad og blev født den 10. september 1990 i Idlib i Syrien.

Anklageren siger videre, at endnu en attentatmand ved Bataclan-spillestedet er identificeret.

Hans navn er ifølge anklageren Samy Ammour. Gerningsmanden blev 28 år.

Han kom fra Drancy nord for Paris og har været kendt af de franske sikkerhedstjenester, efter at han blev placeret under en særlig efterforskning og juridisk kontrol, da han forsøgte at rejse til Yemen.

Han forsvandt i efteråret 2013, og han var efterlyst internationalt.

- Fem terrorister er nu identificeret, siger anklageren.

Mulig bagmand identificeret

Samtidig mistænker man den belgiske statsborger Abdelhamid Abaaoud for at have beordret attentatet i Paris. Det siger kilder tæt på efterforskningen ifølge Reuters.

Ifølge oplysningerne opholder han sig i øjeblikket i Syrien.

Den britiske tv-station Sky News rapporterer, at den mistænkte tidligere er sat i forbindelse med attentater, der blev forhindret, i en kirke og i et tog til Paris.

Avisen The Guardian skriver, at den 27-årige Abaaoud er nævnt i forskellige politirapporter sammen med Ibrahim Abdeslam, der gennemførte et selvmordsattentat i fredags ved caféen Comptoir Voltaire i den franske hovedstad.

Angrebet i toget fandt sted i august. Toget kørte fra Amsterdam til Paris, og her åbnede Auoub el-Khazzani ild, men blev hurtigt overmandet af passagerer.

Radiostationen RTL rapporterer ifølge avisen The Independent, at Abdelhamid Abaaoud skal være en af de mest aktive skarprettere, som Islamisk Stat har.

Videre skriver avisen, at han kommer fra Molenbeek-kvarteret i den belgiske hovedstad, Bruxelles, og det er netop her, at politiet siden attentatet i Paris har foretaget flere ransagninger.

Charlie Winter, sikkerhedsanalytiker og specialist i Islamisk Stat, mener, at Abaaouds profil passer fint ind i Paris-attentatet.

- Han er præcis en type, som man kunne forvente ville planlægge sådan noget, siger han til The Independent.

- Man går ikke fra at være en person, der aldrig har forsøgt noget, til så at være bagmanden til et angreb, der involverer flere attentatmænd, flere mål og flere våben.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.