Frankrig fortsætter luftangreb indtil videre

Belgien leverer seks kampfly til international koalition, og Frankrig fortsætter angreb så længe det kræves.
Foruden de seks F16-fly vil Belgien sende 120 piloter og hjælpearbejdere.
Foruden de seks F16-fly vil Belgien sende 120 piloter og hjælpearbejdere. Foto: www.colourbox.com/free

Frankrigs premierminister, Manuel Valls, lover onsdag at fortsætte landets militære aktion i Irak indtil den lokale hær kan få overtaget mod de militante fra Islamisk Stat (IS), der de seneste uger har vundet frem på slagmarkerne i både Irak og Syrien.

USA bekræftede tidligere onsdag, at dets militær har gennemført fem nye luftangreb mod militante fra Islamisk Stat i Syrien og Irak. I Irak blev der foretaget to angreb sydøst for Erbil og to vest for Bagdad. I sidste uge gennemførte Frankrig sit første luftangreb på Irak.

- Det militære engagement har taget form af luftoperationer over irakisk territorium. Men vi vil ikke anvende franske styrker på jorden.

- Vi forbliver dog engageret, så længe der er behov for det, til Iraks hær får overtaget over Daesh (et andet ord for IS red.), siger Manuel Valls.

Belgien vil levere seks kampfly til den USA-ledede koalition i Irak, lød det onsdag fra landets forsvarsministerium ifølge Reuters.

Et belgisk engagement kræver godkendelse af parlamentet, og der synes at være bred opbakning til missionen. Der vil være en debat og afstemning senest fredag.

Foruden de seks F16-fly vil Belgien sende 120 piloter og hjælpearbejdere. Belgien leverer også C-130 fragtfly og materiale til Irak.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.