Formstærk Fuglsang i top-10: Hård træning bærer frugt

Jakob Fuglsang bryder sig normalt ikke om Fleche Wallonne, men imponerede alligevel med en ottendeplads.

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang har ramt topformen inden søndagens klassiker Liege-Bastogne-Liege.

Astana-rytteren imponerede onsdag i generalprøven, Fleche Wallonne, hvor han sluttede på en ottendeplads fire sekunder efter vinderen, Alejandro Valverde (Movistar).

- Jeg fik gode svar på min form. Det gik godt i afslutningen i dag, og da der først blev lukket lidt op, følte jeg mig bedre kørende. Så jeg håber på, at benene kommer sig, og at jeg er klar til at gøre en god figur i Liege, siger Jakob Fuglsang.

Han mødte op til Amstel Gold Race i søndags efter en lang løbspause, hvor han havde koncentreret sig om at bygge formen op.

- Jeg er fortrøstningsfuld, for det går godt. Al den træning, jeg har lavet i de sidste par måneder, bærer frugt. Og det er selvfølgelig rart, lyder det fra Fuglsang.

At han skulle køre sig til en plads i top-10, lå ellers ikke umiddelbart i kortene, for silkeborgenseren har aldrig lagt skjul på, at Fleche Wallonne ikke hører til hans favoritløb.

Især den meget stejle afslutning, Mur de Huy, er han normalt uvenner med.

- Det var lidt bedre end normalt, men jeg er ikke blevet fan af løbet endnu. Mur de Huy var også slem i dag, men den nye bakke, vi skulle over lidt før, gjorde, at folk var lidt mere stegte, da vi kørte ind på stigningen for sidste gang.

- Derfor blev der holdt lidt igen et stykke op af den, og jeg kom forholdsvis godt op, siger Jakob Fuglsang.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.