Folkekirkens Nødhjælp fyrer og skærer indsats til
Folkekirkens Nødhjælp snævrer antallet af fokusområder ind og nedlægger 66 stillinger.
Af leveret af Nyhedsbureauet Newspaq
MERE


Folkekirkens Nødhjælp kommer fremover til at arbejde i færre lande og med færre indsatsområder. Til gengæld vil man være mere massivt tilstede der, hvor der er behov.

Det oplyser nødhjælpsorganisationen i en pressemeddelelse.

Tiltagene er konsekvensen af en omstrukturering, som er gennemført med hjælp fra konsulentfirmaet Boston Consulting Group.

Helt konkret bliver 66 stillinger - svarende til hver tiende medarbejder - nedlagt. Og samtidig bliver arbejdet i Honduras og Kirgistan udfaset, ligesom man ikke længere har HIV og aids som særligt arbejdsområde.

- Vi skal gøre det, vi er bedst til. Derfor vil vi have færre projekter i færre lande. Men i de lande, hvor vi er bedst, vil vi udføre endnu mere arbejde i større skala for verdens fattigste, siger generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen.

Nedskæringerne i organisationen frigiver i alt 15 millioner på årsbasis, som altså i stedet kan bruges på en øget indsats i brændpunkter i Afrika, Mellemøsten og Asien.

Boston Consulting Group har stillet sin ekspertise gratis til rådighed for Folkekirkens Nødhjælp, der sidste år omsatte for 590 millioner kroner.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.