FOA til kamp mod hjemmeplejefirma: Kræver konkurs og 650.000 kr.

Fem medarbejdere har penge til gode hos det private hjemmeplejefirma MG Hjemmepleje, og FOA har derfor indgivet en konkursbegæring mod firmaet.
FOA kræver 650.000 kroner af det private hjemmeplejefirma MG Hjemmepleje og har indgivet en konkursbegæring mod selskabet.
FOA kræver 650.000 kroner af det private hjemmeplejefirma MG Hjemmepleje og har indgivet en konkursbegæring mod selskabet. Foto: Scanpix

FOA Frederikshavn kræver nu 650.000 kroner af det private hjemmeplejefirma MG Hjemmepleje, ligesom fagforeningen har indsendt en konkursbegæring til Skifteretten i Hjørring. Det skriver Nordjyske.dk.

Sagen handler om fem medarbejdere, der ikke har fået løn den seneste måned, ligesom to er blevet fyret uden at modtage løn i opsigelsesperioden.

- Vi har altid haft et godt samarbejde med MG Hjemmepleje, men det er desværre ikke lykkedes at komme i kontakt med virksomheden. Derfor tager vi nu dette drastiske skridt og indgiver en konkursbegæring, siger sektorformand i FOA Frederikshavn Jens Nielsen til Nordjyske.dk.

Konkursbegæringen retter sig alene mod Majbritt Gaardbo, direktør i MG Hjemmepleje, da firmaet i sidste uge blev overtaget af det konkurrerende firma Din Hjemmepleje. Nordjyske har ikke kunne få en kommentar fra Majbritt Gaardbo, men til mediet siger direktør i Din Hjemmepleje, Dorte Simonsen:

- Jeg har overtaget MG Hjemmepleje og har oprettet et nyt selskab. Konkursbegæringen har derfor intet med mig at gøre, ligesom jeg ikke kender noget til hverken manglende lønudbetalinger og overenskomststridige fyringer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.