Flygtningenes ankomst til Danmark udløser kaos

Nogle er begyndt at vandre på motorvejen, andre nægter at forlade toget, andre igen flygter.
De vandrer lige nu på dansk grund. Flygtningeproblematikken er rykket helt tæt på.
De vandrer lige nu på dansk grund. Flygtningeproblematikken er rykket helt tæt på. Foto: Scanpix

Nu er den tilspidsede flygtningesituation, som Europa lige nu er ramt af, rykket helt tæt på.

På dagen, hvor integrationsminister Inger Støjberg (V) lancerede sin anti-flygtninge-kampagne i fire libanesiske aviser, er strømmen af mennesker på flugt nået Danmark - dog i et noget mindre omfang, end det er set i flere andre europiske lande.

Situationen er præget af en vis kaos, hvilket mediernes reportager bærer præg af. Nogle af flygtningene har begivet sig ud på en vandring på motorvejen - akkurat som det er set i andre europæiske lande. De vandrer fra Rødby mod København, og endemålet er Sverige.

Ifølge Ekstra Bladet ankom søndag over 300 flygtninge og migranter til Danmark via færge og tog. Af dem ankom 230 flygtninge med færgen til Rødby søndag aften.

166 af dem ønsker ikke at søge asyl i Danmark, og de blev søndag aften eskorteret til et hotel i Rødby, hvor de har overnattet.

Mandag formiddag ankom omkring 140 migranter og flygtninge Rødby Færgehavn Station, og de begyndte at flygte, oplyser DR.dk.

Til Ritzau fortæller Kim Kliver, politiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falster Politi:

- De har en opfattelse af, at de gerne selv vil bestemme, hvor de vil hen, men det får vi styr på. De skal tilbage til den sagsbehandling, som vi er i færd med.

TV2.dk oplyser, at de flygtninge, der var begyndt at vandre fra Rødby med kurs mod Sverige, har nu givet op. De gjorde holdt på landevejen omkring fire kilometer fra Rødby.

Pol.dk fortæller dog, at en stor gruppe flygtninge går på motorvejen ved Rødby med kurs mod København, og avisens udsendte reporter siger, at stemningen er 'hektisk, men god', og at flygtningene og migranterne råber 'Malmø, Malmø.'

Vejrdirektoratet advarede for kort tid siden på Twitter bilister om flygtninge, der går på Sydmotovejen.

På Røde Kro Station i Sønderjylland blev et tog med op mod 80 flygtninge og migranter stoppet i morges. Alle, der ikke var flygtninge og migranter, fik lov at forlade toget, mens flygtningene blev ført ud i ventende turistbusser, der skulle køre dem til Frøslev-Padborg Skole

Mens de første omkring 30 flygtninge og migranter forlod toget og gik ud i busserne stille og roligt, så var der en del tilbage, som nægtede at forlade toget, rapporterer DR.dk. Klokken 13 sad der stadigvæk forsrkækkede flygtninge i toget, som de nægtede at forlade.

På Københavns Hovedbanegård venter mandag efter middag op mod 100 flygtningevenner fra Facebook-gruppen Venligboerne på, at en gruppe flygtninge ankommer med tog. Her vil flygtningevennerne modtage de trætte flygtninge med gratis mad og drikke - og kærlighed. Spørgsmålet er dog, om der bliver nogle at tage i mod - toget med flygtninge er angiveligt sendt direkte til Sandholm Lejren, forlød det mandag eftermiddag.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kommenterer flygtninge-situationen i Europa og Danmark netop nu på et pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet. Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Vi har set billederne taget i Ungarn og Østrig, men nu er flygtningeproblematikken rykket helt tæt på. Her er de fotograferet ved Rødby. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix


En lang rejse til fods - i dag går den gennem Danmark. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix

På Københavns Hovedbanegård venter en flok mennesker fra Facebookgruppen Venligboerne på at modtage flygtningene med mad, drikke og kærlighed. Foto: Scanpix

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.