Flere kommuner vil huse flygtninge i pavilloner

Kommuner er begyndt at opføre pavilloner for at kunne huse, de nye flygtninge. Nogle mener dog, det kan skade integrationsprocessen, men i Dragør har de gode erfaringer.
Flygtningestrømmen mod Europa er enorm. I flere danske kommuner har man valgt at opsætte pavilloner for at huse de nye flygtninge.
Flygtningestrømmen mod Europa er enorm. I flere danske kommuner har man valgt at opsætte pavilloner for at huse de nye flygtninge. Foto: Louisa Gouliamaki

Mens mange kommuner planlægger at huse flygtninge i pavilloner, så har kun et fåtal af kommunerne praktisk erfaring med den form for indkvartering. Det viser en rundspørge, P4 København har lavet. I år er knap 1300 flygtninge ankommet til Region Hovedstadens kommuner, og med familiesammenføringer er det reelle tal højere, og så kommunerne må tænke alternativt.

Ved Hørsholm Rådhus er de derfor i gang med at opføre to pavilloner, der kan huse omkring 20 flygtninge. Det er nemlig billigere for kommunen og sikrer bedre integration, lyder det.

- Det vi har gjort i første omgang, da de begyndte at komme til byen, det var at huse dem på hoteller og campingpladser. Men for det første, så mener vi, at det er en dårlig måde at sikre fornuftig integration. Og for det andet, så er hoteller og campingpladser en rasende dyr løsning for kommunen. Det siger Formand for et særligt udvalg til placering af flygtninge, Annette Wiencken (V) til DR P4 København.

Borgmester frygter for integration

Foruden Hørsholm Kommune er også Hillerød, Greve og Gribskov kommuner ved at opføre pavilloner. Flere borgmestre ser altså pavilloner som en fornuftig løsning når de mange flygtninge skal huses.

I Roskilde er holdningen dog en anden. Her går borgmester, Joy Mogensen (S) efter andre løsninger, fordi hun mener pavilloner forhindrer fornuftig integration.

- Det er ikke den bedste måde at starte sit liv som ny borger med opholdstilladelse i Danmark, at man sådan bliver klumpet sammen ét sted for sig og ikke med det samme bliver en del af lokalsamfundet, siger hun til DR P4 København.

Gode erfaringer fra Dragør

I Dragør ser man dog anderledes på det. Som 1 af 4 kommuner i hovedstadsområdet har man rent faktisk erfaring med at huse flygtninge i pavilloner. Det har man gjort siden marts og ifølge borgmester, Eik Dahl Bidstrup (V), så hindrer den løsning ikke integrationen.

- Vi har hørt der er en god relation til naboer. Man taler godt sammen og generelt fungerer det rigtig godt, siger han til DR P4 København og bakkes op af Mette Blauenfeldt, der er leder af Center for Udsatte Flygtninge hos Dansk Flygtningehjælp. Pavilloner kan sagtens være en fornuftig løsning, siger hun:

- Altså det vigtigste er jo, at flygtningene får tag over hovedet, får et sted, hvor de kan være. Og så naturligvis at de så hurtigt som muligt kan flytte ud i egen bolig, siger hun til DR P4 København.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.