Ældre må vænne sig til snavs

I Allerød må de ældre formentlig vænne sig til færre bade og mere støv.
Færre bade, mere støv i hjørnerne og vask af sengetøj hver fjerde uge. Det må de ældre i Allerød vænne sig til, hvis politikerne gennemfører de spareforslag, som forvaltningen i Allerød Kommune har udarbejdet.
Færre bade, mere støv i hjørnerne og vask af sengetøj hver fjerde uge. Det må de ældre i Allerød vænne sig til, hvis politikerne gennemfører de spareforslag, som forvaltningen i Allerød Kommune har udarbejdet. Colourbox

Færre bade, mere støv i hjørnerne og vask af sengetøj hver fjerde uge. Det må de ældre i Allerød vænne sig til, hvis politikerne gennemfører de spareforslag, som forvaltningen i Allerød Kommune har udarbejdet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Der lægges op til, at de ældre fremover kan få et ugentligt bad, rengøringshjælp hver fjerde uge og hjælp til vask af tøj og sengetøj hver fjerde uge, og selvom det kan spare kommunen for en del penge, så dækker det end ikke den besparelse på 14,1 millioner kroner, som Sundheds- og Velfærdsudvalget er blevet pålagt at finde.

Besparelser, som forvaltningen vurderer kan være sundhedsskadelige, fremgår det af et notat.

- Det her er ikke bare effektiviseringer, det betyder et lavere serviceniveau, siger udvalgsformand Birgitte A. Rasmussen (V), som understreger, at forslagene endnu ikke er tilendebragt.

- Det er det bedste, forvaltningen har kunnet opdrive, men der er ingen tvivl om, at jeg gerne så det anderledes. Hvis vi død og pine skal finde de besparelser, som vi skal, så kan det blive konsekvensen, men det er ikke med min gode vilje, siger Birgitte A. Rasmussen.

Formand for Ældre Sagen i Nordsjælland og Bornholm, Kai Nørrung, finder forslagene dybt kritisable.

- Det, der er lagt op til her, er uværdigt, og det er slet ikke til at forstå, at en kommune som Allerød kan ønske at ramme de svageste borgere. Det er en uværdig behandling af vores ældre borgere og et overgreb på deres velfærd, siger Kai Nørrung.

Senest kom Hørsholm Kommune i stormvejr, da man besluttede, at de ældre skulle have rent sengetøj hver fjerde uge. Beslutningen er siden blevet omgjort.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.