FLASH: - Skal man have en gevinst på 1500 kroner, så skal man tjene 35.-36.000 kroner o

- Skal man have en gevinst på 1500 kroner, så skal man tjene 35.-36.000 kroner om måneden.

Det siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, i Folketingets spørgetime til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) om gevinsten ved at arbejde.

Gevinsten på 1000 kroner ved at tjene 16.000-17.000 vokser ikke, hvis man tjener op til 22.000 kroner, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Vi har ingen forklaring fra Venstre på, hvad de ønsker. Betyder det, at Venstre er imod ægtefælle-afhængigheden i kontanthjælpssystemet? siger Helle Thorning-Schmidt.

Det er, fordi ægtefæller skal forsørge hinanden, at par på kontanthjælp mister offentlige ydelser, hvis den ene af dem får et arbejde, påpeger statsministeren.

- En flygtningefamilie får 10.000 kroner mere om måneden, end da jeg var statsminister. Kan statsministeren komme i tanke om andre, der har fået samme indkomstfremgang?

Er beløbet på 454.215 kroner, for en familie med tre børn på kontanthjælp, en tilstrækkelig stor gevinst? siger Lars Løkke Rasmussen.

- Hvad er Venstres politik? Vi har fået at vide, at der skal være et moderne kontanthjælps loft. Hvad betyder det? siger Helle Thorning-Schmidt

Det er under 1000 familier, som passer på det eksempel, Venstre har fremlagt, siger statsministeren.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.