Fest på Themsen for dronningen

Dronning Elizabeth fejres i England den 9. september, hvor hun vil være den længst siddende britiske monark nogensinde.
Den britiske dronning Elizabeth slår snart rekorden og bliver dermed den længst siddende monark i England.
Den britiske dronning Elizabeth slår snart rekorden og bliver dermed den længst siddende monark i England. Foto: Gero Breloer/AP

63 år og 216 dage.

Så længe har dronning Elizabeth siddet på tronen onsdag den 9. september, og det gør hende dermed til den længst siddende britiske monark nogensinde.

Derfor er der nu planlagt en flotille, der er betegnelsen for skibe der sammen sejler af sted. Det skriver Hello Magazine.

Offentligheden er blev opfordret til at deltage i festlighederne, der starter ved Tower Bridge i London ved middagstid, og her vil de glade deltagere kunne opleve flotte, historiske fartøjer, fritidsbåde og passagerskibe, der sejler af sted i samlet flok, mens de trykker hornet i bund i et minut, før de passerer den ikoniske hængebro og fortsætter mod Parlamentet.

Flotillen vil vare i cirka 30 minutter, og ved Parlamentet vil der være en afsluttende fanfare, og der vil blive råbt hurra til ære for den 89-årige dronning.

Ifølge Hello Magazine har dronning Elizabeth egentligt frabedt sig, at der gøres noget ud af dagen.

Hendes Majestæt deltager heller ikke selv i festlighederne, men tilbringer i stedet dagen i Skotland med sin mand prins Philip, hvor de skal rejse med damptog fra Edinburgh til Tweedbank for officielt at åbne den nye jernbane.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.