FBI finder intet strafbart i nye Clinton-mails

Forbundspolitiet i USA har afsluttet sin gennemgang af en række nye e-mails med tråde til Hillary Clinton.
Demokraternes præsidentkandidat, Hillary Clinton, slipper for sigtelse i sag om sin håndtering af e-mails, da hun var udenrigsminister.
Demokraternes præsidentkandidat, Hillary Clinton, slipper for sigtelse i sag om sin håndtering af e-mails, da hun var udenrigsminister. Foto: Justin Sullivan/AFP

Den amerikanske præsidentkandidat Hillary Clinton kan ånde lettet op.

I et brev til medlemmer af Kongressen i USA oplyser FBI-chef James Comey, at forbundspolitiet fortsat mener, at der ikke er grundlag for at rejse sigtelse mod Demokraternes kandidat på baggrund af hendes såkaldte e-mailsag.

Det sker, efter at FBI 28. oktober igen satte gang i efterforskningen af sagen, da nye mails var dukket op.

Men igen konkluderer FBI, at der ikke er grundlag for at tage retlige skridt mod Clinton. Samme konklusion nåede forbundspolitiet frem til i juli.

- Baseret på vores gennemgang har vi ikke ændret vores konklusioner fra juli i forhold til Hillary Clinton, skriver James Comey i brevet til kongresmedlemmerne.

Ifølge FBI-chefen har hans ansatte arbejdet i døgndrift på at gennemgå de nye e-mails.

Comey er blevet kritiseret af både medlemmer af Demokraterne og Republikanerne for at genåbne e-mailsagen så tæt på præsidentvalget, der holdes 8. november.

Clinton har været presset i meningsmålingerne efter den nye udvikling i sagen. Hun ligger dog fortsat til at vinde over Republikanernes kandidat, Donald Trump. Men hendes føring er ikke så stor, som den har været.

I Clinton-lejren vækker søndagens nyhed glæde ifølge NBC News.

- Vi har hele tiden troet på, at intet kunne ændre beslutningen fra juli. Det har direktør Comey nu bekræftet, skriver en af Clintons talspersoner på Twitter.

Sagen drejer sig om, at Hillary Clinton i sin tid som udenrigsminister fra 2009 til 2013 brugte en privat mailserver til blandt andet at håndtere fortrolige oplysninger.

Det var "ekstremt skødesløst", men ikke ulovligt, har FBI slået fast.

De nye e-mails, der fik FBI til igen at kigge på sagen, dukkede op i forbindelse med en anden efterforskning. Det er ikke kommet frem, hvad indholdet af disse mails har været.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.