Farvel og tak: Ryanair-venlig flyinspektør forlader jobbet

Trafikstyrelsen indskærper nu reglerne om god forvaltningsskik, efter en flyinspektør sad sammen med Ryanairs delegation i Arbejdsretten. Inspektøren har nu forladt sit job.
En offentligt ansat luftfartsinspektør har forladt sit job på grund af lidt for tætte relationer til Ryanair, da selskabet kæmpede mod den danske fagbevægelse i Arbejdsretten.
En offentligt ansat luftfartsinspektør har forladt sit job på grund af lidt for tætte relationer til Ryanair, da selskabet kæmpede mod den danske fagbevægelse i Arbejdsretten. Foto: Scanpix

Lidt for tætte relationer til Ryanair har kostet en offentligt ansat luftfartsinspektør jobbet. Luftfartinspektøren har forladt sit job, efter han blev set sammen med Ryanairs delegation, da det irske lavprisselskab tørnede sammen med den danske fagbevægelse i Arbejdsretten. Det skriver nordjyske.dk.

Trafik- og Byggestyrelsen indskærper nu reglerne om habilitet, tavshedspligt og god forvaltningsskik i sine kurser for nye luftfartsinspektører. Det fremgår af et svar fra transportminister Hans Chr. Schmidt (V) til folketingsmedlem Henning Hyllested (EL), som er tilfreds med udfaldet af sagen

- Offentligt ansatte skal kunne opfattes som neutrale. De skal holde deres sti ren, siger Henning Hyllested til nordjyske.dk.

Sagen om flyinspektøren startede, fordi fagforeningsfolk i Arbejdsretten lagde mærke til, at han talte og spiste sammen med Ryanairs delegation, da selskabet henover sommeren udkæmpede en kamp med den danske fagbevægelse. Ifølge Finans.dk var flyinspektøren fra 2002 til 2012, hvor han skiftede til Trafikstyrelsen, ansat som pilot i netop Ryanair. Sagen er problematisk, fordi han som offentligt ansat myndighedsperson blandt andet har til opgave at sørge flysikkerheden hos potentielle Ryanair-konkurrenter. Inspektøren har selv forklaret, at han var i retten som privatperson.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.