Farvel og tak efter 25 år: Lærer fyret, da han gik ned med depression

En 59-årig lærer fik sparket, da han blev sygemeldt i tre måneder med en depression. Nu får han erstatning.
En 59-årig lærer fik sparket efter tre måneders sygemelding med depression, selvom han havde været fastansat på skolen i 25 år og ikke tidligere havde haft meget sygefravær. Manden på billedet er dog ikke den omtalte lærer.
En 59-årig lærer fik sparket efter tre måneders sygemelding med depression, selvom han havde været fastansat på skolen i 25 år og ikke tidligere havde haft meget sygefravær. Manden på billedet er dog ikke den omtalte lærer. Foto: Scanpix / Modelfoto

Tre måneders sygefravær med stress og depression var nok til, at en 59-årig folkeskolelærer fik en fyreseddel. Men det var ulovligt, har en højesteretsdommer nu afgjort. Det skriver fagbladet Folkeskolen.

Læreren havde været ansat i 25 år på samme skole, og havde aldrig tidligere haft meget sygefravær.

Men da han sidste efterår havde problemer med en meget vanskelig klasse, gik han til lægen med indre uro og stress-symptomer. Efter et par dages sygefravær kom han dog tilbage på arbejde, men nogle måneder senere brød han sammen efter et møde, hvor han blev udsat for kritik fra chefen.

Læreren gik til lægen, og det viste sig at han led af en depression. Derfor blev han sygemeldt og kom i medicinsk behandling.

Den 1. juni, efter tre måneder, sendte den 59-årige en lægeerklæring til chefen, hvori lægen skønnede, at læreren havde behov for yderligere fire til otte ugers sygemelding. Men chefen ringede til læreren og forlangte, at han gav klar besked på, om han kom på arbejde efter sommerferien eller ej. Da læreren ikke kunne give et klart svar, indledte skolen en afskedigelsessag, skriver Folkeskolen.

En højesteretsdommer i afskedigelsesnævnet har nu afgjort, at der var tale om en uberettiget fyring. Dommeren har især lagt vægt på, at den 59-årige havde været fastansat i 25 år, og at han i den tid ingen advarsler eller påtaler havde fået.

Den fyrede lærer får nu en godtgørelse på 125.000 kroner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.