FAKTA: Sådan fungerer den selvkørende bus Olli

Vesthimmerlands Kommune har planer om at indføre den selvkørende bus "Olli". Læs om konceptet her.
Sådan ser den førerløse bus ud, som Vesthimmerlands Kommune har planer om at sende på vejene til september. Billedet er fra en præsentation af bilen, og det er direktøren for firmaet Local Motors, John B. Rogers, der poserer foran køretøjet, som er navngivet "Olli". Pressefoto.
Sådan ser den førerløse bus ud, som Vesthimmerlands Kommune har planer om at sende på vejene til september. Billedet er fra en præsentation af bilen, og det er direktøren for firmaet Local Motors, John B. Rogers, der poserer foran køretøjet, som er navngivet "Olli". Pressefoto. Foto: Rich Riggins/feature Photo Service For Ibm/Rich Riggins/feature Photo Servi

Vesthimmerlands Kommune har planer om at sende selvkørende busser af typen "Olli" på vejene til efteråret.

* Der er tale om et selvkørende køretøj, som det amerikanske bilfirma Local Motors har udviklet i samarbejde med computerproducenten IBM.

* Køretøjet kører på el, og passagerer kan kommunikere med det ved hjælp af talekommandoer.

* En "Olli" kan fremstilles ved hjælp af en 3D-printer.

* Køretøjet kan rumme op til 12 passagerer og har siden juni på forsøgsbasis været på gaden i Washington D.C.

* Ifølge Local Motors er det planen, at "Olli" inden årets udgang skal være på gaderne i Miami og Las Vegas.

* Det er fonden Autonomous, der med en foreløbig hemmelig partner i ryggen står for indkøb og implementeringen af "Olli"-busserne i Vesthimmerlands Kommune.

* Før "Olli" kan slippes løs på danske veje, kræver det en ændring af færdselsloven. Indtil den ændring er på plads, er det planen, at der skal sidde en fører om bord i "Olli"-bussen, som kan trykke på en nødstopknap, hvis automatpiloten svigter.

Kilder: Information, Local Motors/IBM

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.