FAKTA: De Konservatives kontanthjælpsloft

Der skal altid være en gevinst på mindst 3000 kroner ved at gå fra kontanthjælp til arbejde, lyder det fra K.
Formand for De Konservative Søren Pape Poulsen. Der skal altid være 3000 kroner mere at tjene ved at gå på arbejde end ved at være på kontanthjælp, mener De Konservative.
Formand for De Konservative Søren Pape Poulsen. Der skal altid være 3000 kroner mere at tjene ved at gå på arbejde end ved at være på kontanthjælp, mener De Konservative. Foto: LARS KRABBE/POLFOTO

De Konservative er i mandagens udgave af Jyllands-Posten klar med en model for et kontanthjælpsloft. Det sætter en grænse for, hvor meget man samlet kan modtage i kontanthjælp, børnecheck, boligsikring og lignende offentlige ydelser.

Målet er, at der altid er mindst 3000 kroner i forskel på at være på passiv forsørgelse og at være i arbejde. Se her hvordan:

* Kontanthjælpsloftet skal være på 109.000 kroner årligt efter skat for en enlig uden børn. For en enlig med to børn skal loftet være på 210.000 kroner årligt efter skat.

* Kontanthjælpsloftet for et par uden børn skal være 82.000 kroner om året efter skat per person. For et par med to børn skal loftet være 125.000 kroner per person.

* For en enlig på kontanthjælp med tre børn vil det betyde 2956 kroner mindre om måneden efter skat. Et ægtepar på kontanthjælp med et barn vil samlet miste 4828 kroner om måneden efter skat, mens en enlig uden børn vil miste 54 kroner.

* Besparelsen for staten lyder på 1,4 milliarder kroner, som skal bruges til at hæve beskæftigelsesfradraget. De Konservatives model vil give en skattelettelse til lavtlønnede på 192 kroner om måneden.

* Ifølge De Konservatives beregninger vil forslaget betyde 2000 flere i arbejde.

Kilde: Jyllands-Posten

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.