Fagbosser fordømmer terrorangreb: Så frygteligt

Flere fagbosser har valgt at udtrykke deres holdning på Facebook efter dagens voldsomme begivenheder i Bruxelles.
"Terroren har ramt os igen, men vores værdier og tro på demokrati og frihed kan aldrig knuses," skriver LO's formand, Lizette Risgaard, blandt andet.
"Terroren har ramt os igen, men vores værdier og tro på demokrati og frihed kan aldrig knuses," skriver LO's formand, Lizette Risgaard, blandt andet. Foto: Scanpix/Arkiv

 Tirsdagens to terrorangreb i Bruxelles har rystet både almindelige europæere og politikere, som dagen igennem har udtrykt deres sympati med ofrene og fordømmelse af gerningsmændene.

Også flere fagbosser har sat sig til tasterne og skrevet om terrorangrebene på det sociale medie Facebook.

LO-boss: Vores værdier kan aldrig knuses

En af dem er formand for hovedorganisationen LO, Lizette Risgaard.

"Ledere fra hele den europæiske fagbevægelse var samlet i Bruxelles i dag. Blandt dem LOs næstformand Arne Grevsen. Arne og andre af vore repræsentanter er heldigvis i god behold og på vej hjem igen," skriver hun, og fortsætter:

"Andre var ikke så heldige. Mine tanker går til dem, deres familier og efterladte.
Terroren har ramt os igen, men vores værdier og tro på demokrati og frihed kan aldrig knuses."

Ledere fra hele den europæiske fagbevægelse var samlet i Bruxelles i dag. Blandt dem LOs næstformand Arne Grevsen. Arne...

Opslået af Lizette Risgaard på 22. marts 2016

Taknemmelig for influenza

En af dem, som også skulle have deltaget i mødet mellem europæiske fagforbund, er Bente Sorgenfrey, som er leder af hovedorganisationen FTF.

Hun kom dog tilfældigvis ikke med til Bruxelles, skriver hun på Facebook.

"Droppede turen til Bruxelles i dag, da jeg stadig ikke er frisk efter influenza - det er jeg glad for. Men hvor er det frygteligt for de mange der er blevet ramt af eksplosionerne i lufthavnen. Nu er Maalbeek metrostation, som jeg altid bruger, også blevet ramt. Så frygteligt," skriver hun.

Droppede turen til Bruxelles i dag, da jeg stadig ikke er frisk efter influenza - det er jeg glad for. Men hvor er det...

Opslået af Bente Sorgenfrey på 22. marts 2016

En time senere deler hun denne opdatering, hvor hun med et billede af den kendte belgiske Tintin-figur udtrykker sympati med ofrene:

Min tanker går til kolleger i #Bruxelles og til de familier der er blevet ramt af eksplosionerne i lufthavnen og i metrostationen #Maalbeek.

Opslået af Bente Sorgenfrey på 22. marts 2016

"Religiøse tosseboller"

Formanden for fagforbundet FOA, Dennis Kristensen, er kendt for at sige sin mening ligeud i mange sammenhænge - og han lægger da heller ikke skjul på sin vrede i forbindelse med terrorangrebene.

"Hvor er det dog deprimerende, at religiøse tosseboller kan tage så mange liv og ramme de vestlige demokratier så hårdt. Demokratiets achilleushæl er rå vold begået af hjernedøde fanatikere mod samfundet i ly af de demokratiske frihedsrettigheder," skriver han.

Hvor er det dog deprimerende, at religiøse tosseboller kan tage så mange liv og ramme de vestlige demokratier så hå...

Opslået af Dennis Kristensen på 22. marts 2016

Dagen igennem har både politikere og almindelige borgere lagt blomster ved Belgiens ambassade i Danmark - blandt andet statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.