Det lyder som en vittighed, men den skulle være god nok. Ifølge en EU-forordring fra sidste år kan spisekød til mennesker i fremtiden meget vel komme fra gnavere som marsvin, chinchillaer, rotter, bævere og flodsvin. det skriver Landbrugsrådets magsin FoodCulture ifølge tv2.dk.
Baggrunden for EU-forordringen er, at en række fødevareselskaber har bedt den europæiske
fødevaresikkerhedsautoritet EFSA vurdere om blandt andet gnavere kan bruges i forbindelse med fødevareproduktion. Ønsket fra selskaberne handler dog mere om import af gnaverne for at tilfredsstille kulinariske traditioner end om at gøre fylde supermarkedernes kølediske med rottekød.
Klar til at overveje rotteslagteri
Dyrlæge
Carl-Aage Morgen fra Fødevarestyrelsens kontor for mikrobiologisk
fødevaresikkerhed, hygiejne og zoonosebekæmpelse er godt klar over, at
EFSA er i gang med at sikkerhedsvurdere gnaverne. Til FoodCulture siger han:
- I
Sydamerika har man tradition for at opdrætte og slagte chinchillaer.
Principielt er der intet i vejen for, at man for eksempel kan opdrætte og
slagte rotter med henblik på at spise dem. Det skal bare være
sundhedsforsvarligt. Så hvis nogen ansøger om at bygge et rotteslagteri
i morgen, så kigger vi ganske seriøst på det.
EFSA skal, ifølge tv.2.dk, være færdig med sin fødevaresikkerhedsvurdering til marts næste år.
Velbekomme.