Esbjerg-katte kåres som helte: Advarede ejere om farlig ovn

Kattenes veludviklede lugtesans forhindrede, at det gik helt galt i køkkenet.
Zoe og Tikko er søskende og ugens store dyrehelte.
Zoe og Tikko er søskende og ugens store dyrehelte. Privatfoto

En kat går sine egne veje. Den er mystisk og i øvrigt ret så ligeglad med sin ejer.

Sådan lyder en udbredt fordom - også herhjemme, hvor katten er det mest udbredte kæledyr.

Men det halvandet år gamle søskendepar Zoe og Tikko gør alle fordomme til skamme. De to misser sørgede for at advare deres ejer, da der opstod en farlig situation i køkkenet. Derfor har dyrene nu vundet titlen som Ugens Dyrehelt i den konkurrence, dyreforsikringsselskabet Agria kører i øjeblikket.

Monique Lorenzen, 25, bor i Bramming tæt på Esbjerg og hun fortæller i en pressemeddelelse fra Agria om de omsorgsfulde katte:

- Min mand havde sat kartofler i ovnen, og efter et stykke tid begyndte Zoe og Tikko at miave helt vildt. Jeg sad i stuen og tænkte, hvad søren der var galt med dem? Jeg vidste, de hverken manglede mad eller vand, men de blev ved med at larme.

Kattenes spektakel og sære opførsel fik hende til at gå ud i køkkenet, hvor kattene stod ved ovnen. Da hun åbnede den, spredte der sig en fæl lugt i hele lejligheden, og kartoflerne var kulsorte.

- Ovnen var gået i stykker, og det kunne være gået helt galt, hvis det ikke var blevet opdaget. Zoe og Tikko kunne simpelthen lugte før mig, at der var fare på færde.

Zoe og Tikko er sikkert ret så lige glade - men ejeren er uden tvivl stolt over, at de to kære misser er denne uges dyrehelte og dermed i konkurrencen om at blive Danmarks Dyrehelt. Hvem der løber med titlen, er den kendte danser Silas Holst med til at afgøre. Han er selv lykkelig hundeejer og med i dommerpanelet.

De to katte har vundet et års sygeforsikring og 5.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed. Monique Lorenzen har valgt, at pengene skal gå til Tøstrup Kattehjem og Dyreværn.

Se mere om konkurrencen - klik her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.