Stirrer din hund på dig, mens den skider? Se her hvorfor!

Insisterer din hund også på at kigge dig dybt i øjnene, mens den besørger? Her får du nogle bud på hvorfor.
Har du også lagt mærke til, at din hund gerne vil kigge direkte på dig, mens den besørger? Nej, det skyldes ikke, at du er voldsomt interessant, og heller ikke at det er hyggeligt. Til gengæld får du her et par andre mulige forklaringer.
Har du også lagt mærke til, at din hund gerne vil kigge direkte på dig, mens den besørger? Nej, det skyldes ikke, at du er voldsomt interessant, og heller ikke at det er hyggeligt. Til gengæld får du her et par andre mulige forklaringer. Foto: Scanpix/Arkiv

Kender du det? Du er ude og lufte hunden. Efter lidt snusen rundt udser vovse sig det helt perfekte sted at dumpe en lille bummelum. Så det kære kræ sætter sig i kængurustilling, presser en dampende varm pølle ud - og holder øjenkontakten med dig under hele akten!

Men hvorfor dog? Det har dyreorganisationen The Dodo undersøgt, og kommer med forskellige bud på et svar.

Og muligvis er du selv skyld i den akavede situation. I hvert fald kan en forklaring være, at du gav din hund en belønning eller ros, når den som hvalp præsterede at besørge det rigtige sted. Fido kigger derfor forventningsfuld op på dig i håb om en belønning for sin pølle-præcision, siger Madeline Friedman, som er hundetræner og ekspert i hundes opførsel.

"Må jeg pølle her? Hvad med her? Og her?"

Eller hvis du omvendt tidligere har skældt din hund ud for at ramme det helt forkerte sted med sin bummelum - for eksempel det ægte tæppe i stuen i stedet for græsplænen i haven - vil hunden gerne sikre sig, at du er helt indforstået med dens valg af pølle-sted.

Så selvom du bliver lidt forlegen over det insisterende blik, betyder det muligvis bare "Er det okay at jeg bruger den her vejkant som WC? Er du sikker? Er du sikker?" Den forklaring kommer en anden hundetræner, Nick Jones, med.

Sårbar, følsom - og meget skidetrængende

Men det kan også skyldes noget så simpelt som hundens instinkt og flokmentalitet, forklarer Madeline Friedman til The Dodo. Når hunde indtager pølle-stillingen med krum ryg og intens koncentration, er de nemlig sårbare over for angreb fra andre dyr. Derfor vil hunden med sit blik sikre sig, at du som den gode flok-kammerat, du er, passer på den.

Endelig kan der også være en helt anden forklaring, påpeger dyrlæge Sonja Olson over for The Dodo: Det er i virkeligheden dig, som bliver ved med at kigge hunden i øjnene, mens den besørger, og ikke omvendt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.