Ena Spottag har også mistet tilliden til politikerne: "Der bliver ikke lyttet til folket"

Forsvarende 'Vild med Dans'-vinder og skuespillerinde i hit-serierne 'Badehotellet' og 'Bedrag' er ikke overrasket over danskernes politikerlede. Hun mener, at stigende ulighed og fokus på penge frem for mennesker er årsagen.
Ena Spottag mener, at de danske politikere gambler med samfundets svageste.
Ena Spottag mener, at de danske politikere gambler med samfundets svageste. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix/arkiv

Når vi i disse dage oplever den grelleste politikerlede i 25 år, er det et resultat af stigende ulighed og manglende fokus på mennesker.

Det mener Ena Spottag, der er kendt for sin rolle som Martha i 'Badehotellet' og som sidste år vandt 'Vild med Dans'. Selv mistede hun tilliden til politikerne for længst.

- Jeg mistede tilliden for lang tid siden, da jeg deltog i demonstrationer mod dansk krigsdeltagelse, hvor man bare blev tromlet. Der synes jeg, at man allerede oplevede, at der ikke blev lyttet til folket. Det er jo så nu bare tydeligt, hvor mange man taber. Vi er så stolte af et velfærdssamfund, der bare ikke rigtig fungerer, siger Ena Spottag til Avisen.dk.

Men ikke nok med at politikerne ikke lytter til folket. Ifølge skuespillerinden har de nemlig begået en dødssynd og skabt et samfund, hvor det vigtigste er at få flere og flere penge.

- Det er blevet sådan, at de vigtige værdier i samfundet er penge frem for de menneskelige. Det er en dødssynd i form af grådighed. Derfor kan jeg godt forstå politikerleden, for penge har ikke følelser og kan ikke føle politikerlede. Mennesker har følelser og kan miste tilliden, siger Ena Spottag.

Når uligheden stiger, mister folk tilliden

Berlingske skriver mandag, at den manglende tillid til politikerne skaber en stadig større kløft i Danmark. Socialt udsatte, ufaglærte og arbejdsløse har nemlig historisk lav tillid til landets magthavere, mens eksempelvis funktionærer er fint tilfredse. Det skyldes ifølge ny rapport blandt andet dagpenge- og kontanthjælpsreformerne.

- Det er nærmest amerikanske tilstande. Dem, som har penge, de synes, det er fedt. Og dem, der håber på at få penge, de synes også det er fedt. Men resten synes, det er knap så fedt, for de mærker, hvordan politikere gambler med deres liv, siger Ena Spottag.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.