En pligtopfyldende ægtefælle giver dig succes på jobbet

Hvis din ægtefælle er pligtopfyldende, klarer du dig bedre på dit job, viser ny forskning.
Hvis du gifter dig med en pligtopfyldende mand eller kvinde, kan du se frem til succes på jobbet.
Hvis du gifter dig med en pligtopfyldende mand eller kvinde, kan du se frem til succes på jobbet. Foto: Colourbox

Hvis du er pligtopfyldende, er det et karaktertræk, der får dig til at udmærke dig på jobbet, har mange videnskabelige undersøgelser vist. Men nu viser det sig, at en pligtopfyldende ægtefælle er vejen til succes, skriver Politiken.

Ifølge en rapport, der endnu ikke er offentliggjort, vil ægtefællens personlighed have indflydelse på ens succes på arbejdspladsen.

Om man bliver forfremmet, får lønforhøjelse, finder arbejdet udholderlig eller ej, er nemlig alt sammen afhængigt af, om man får støtte eller modstand fra sin ægtefælle.

Forskere fra Washington University i St. Louis har de seneste fem år fulgt en række ægtepar. De har målt hver persons succes ud fra fem personlighedstræk hos deres ægtefælle: udadvendthed, åbenhed, behagelighed, neurotisk adfærd og pligtopfyldenhed.

Og pligtopfyldenhed viste sig at have en markant positiv effekt. De, der havde en pligtopfyldende ægtefælle, klarede sig ganske enkelt bare bedre.

Tre gode grund
Der er tre gode grunde til, at ægtefællens pligtopfyldenhed har betydning.

For det første er der større sandsynlighed for, at en pligtopfyldende ægtefælle sørger for, at aftensmad og andre huslige pligter, og så skal man ikke selv sørge for det.

For det andet er den pligtopfyldende ægtefælle det gode eksempel. Hvis ens ægtefælle er punktlig og omhyggelig, bliver man inspireret til at være det samme.

Sidst men ikke mindst giver en pligtopfyldende ægtefælle mindre stress i hverdagen, da hjemmet vil køre uden problemer. Det betyder, at man er mindre stresset end kolleger, som kommer fra hjem, hvor der ikke er styr på forældremøder og regninger.

Kilde: Financial Times og Politiken.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.