En fadøl kan bekæmpe Alzheimers og Parkinson
Et nyt forskningsprojekt slår nu fast, at mennesker, der jævnligt drikker øl, kan minimere risikoen for at udvikle demenssygdommen Alzheimers og Parkinson.
Forskerne slår fast, at øldrikkeri kan være med til at holde neurologiske sygdomme på afstand, men at molekylet Xn vil have bedre virkning, hvis det bliver anvendt i en pille.
Forskerne slår fast, at øldrikkeri kan være med til at holde neurologiske sygdomme på afstand, men at molekylet Xn vil have bedre virkning, hvis det bliver anvendt i en pille. Bjarke Bo Olsen/Scanpix


Øl skal nydes med måde. Lad os slå det fast med de samme. Men nu viser det sig faktisk, at det ikke er ubetinget usundt at nyde den læskende drik. Øl kan nemlig sløve den proces, hvor alvorlige sygdomme som Alzheimers og Parkison udvikler sig.

Det skriver den engelske avis Daily Mail.

Det er forskere fra det kinesiske universitet Lanzhou, der har fundet ud af, at humle indeholder en særlig ingrediens – kemikaliet xanthohumol, eller bare Xn – som beskytter hjernecellerne fra oxidativ skade. Det er dette stof, der knyttes til demens.

Brugt som naturmedicin

Manden bag forskningprojektet, Dr. Jianguo Fang, skriver i forskningsstudiet, at humle igennem mange århundreder er blevet brugt som naturmedicin i Kina til at behandle en række lidelser.

Forskerne slår fast, at øldrikkeri kan være med til at holde neurologiske sygdomme på afstand, men at molekylet Xn vil have bedre virkning, hvis det bliver anvendt i en pille.

Jianguo Fang og hans hold har udført en lang række forsøg på rotter, for at nå frem til undersøgelsens resultat.

I 1998 konkluderede et canadisk studie, at mænd, der jævnligt drikker øl har mindre risiko for at udvikle prostatakræft.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.