Emil Holst taber dramatisk finale ved European Games

Det endte med sølv for den danske herresingle Emil Holst, som tabte søndagens finale til spanske Pablo Abian.
Herresinglen Emil Holst vandt mange gode dueller, men tabte finalen ved European Games
Herresinglen Emil Holst vandt mange gode dueller, men tabte finalen ved European Games Foto: Bernd Thissen/AP

Modstanden var for hård for herresinglen Emil Holst, som tabte søndagens badmintonfinale ved European Games i Baku. Dermed endte det med en dansk sølvmedalje.

Ottendeseedede Emil Holst led et 12-21, 21-23-nederlag til den tredjeseedede spanier Pablo Abian, som var bedst i de fleste af badmintonspillets facetter.

Emil Holst virkede for ivrig i første sæt, og han blev irriteret, da fjerbolden lavede hul og sad fast i ketsjeren midt i en duel, hvor spanieren kom foran med 14-9.

Spanieren bragte sig efterfølgende foran 17-9, og så var det sæt reelt afgjort. Trods et par sene danske reduceringer, så var det kun til pynt.

I andet sæt kom Emil Holst bedst fra start med en 2-0-føring, men spanieren svarede godt igen og vendte det til 3-2-føring.

Parterne fulgtes pænt ad frem til stillingen 5-5, inden Emil Holst investerede mere i kampen og varierede sit spil fornemt blandt andet med en smuk baghåndssmash til 8-5-føring.

Det blev også til dansk 9-5-føring, men spanieren fik reduceret til 7-9 og knyttede næven, som om han lugtede blod.

Emil Holst viste mere overskud på dette tidspunkt af kampen, og han avancerede af samme grund til 12-7, mens spanieren fysisk virkede mere træt end danskeren.

Alligevel smed Emil Holst en 15-10-føring over styr, spanieren reducerede til 15-16, 17-18 og 18-19, inden det også blev 20-20.

Pablo Abian råbte nogle gloser på spansk og knyttede næven, og med sveden drivende ned af sig viste han klassen til slut.

Danskeren reddede en matchbold ved 20-19, missede en sætbold foran 21-20, inden han tabte 21-23 i den dramatiske afslutning.

Den 30-årige spanier viste muskler og bankede sig selv på brystkassen i vild jubel over guldmedaljen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.