EL siger nej til frivillige i institutioner: Ansæt flere pædagoger, tak!

Færre møder og flere frivillige kan være med til at aflaste børnehavepædagoger, mener Ellen Trane Nørby.
- Det er en rigtig dårlig idé, når børne- og undervisningsministeren foreslår, at praktiske opgaver i forbindelse med institutionernes måltider og en række pædagogiske aktiviteter med drengene i børnehaven skal udføres af frivillige, siger Enhedslistens børneordfører, Jakob Sølvhøj.
- Det er en rigtig dårlig idé, når børne- og undervisningsministeren foreslår, at praktiske opgaver i forbindelse med institutionernes måltider og en række pædagogiske aktiviteter med drengene i børnehaven skal udføres af frivillige, siger Enhedslistens børneordfører, Jakob Sølvhøj. Foto: Scanpix/arkiv

Skal frivillige pensionister hjælpe til med at putte i opvaskeren i landets daginstitutioner og skal unge frivillige spille fodbold og klatre i træer med de små poder?

Nej, mener Enhedslisten, der nu melder sig lodret uenig med børne- og undervisningsminister Ellen Trane Nørby, som onsdag i Jyllands-Posten foreslår brug af "unge- og seniorpedeller." De frivillige skal ikke erstatte pædagoger, men være "ekstra hænder, som sikrer, at man kan nå længere med de samme ressourcer," lyder det fra ministeren.

Og der er bestemt brug for, at det pædagogiske personale får mere tid sammen med børnene, men det må løses ved en forbedring af personalenormeringerne, mener Enhedslistens børneordfører, Jakob Sølvhøj.

- Det er en rigtig dårlig idé, når børne- og undervisningsministeren foreslår, at praktiske opgaver i forbindelse med institutionernes måltider og en række pædagogiske aktiviteter med drengene i børnehaven skal udføres af frivillige. Det er opgaver, der er en integreret del af daginstitutionernes pædagogiske arbejde og i dag udføres af personalet i institutionerne.

- Mange års nedskæringer på daginstitutionerne har betydet, at der i dag er alt for lidt tid til det enkelte barn, men det problem skal ikke løses ved inddragelse af frivillige, men gennem en forbedring af personalenormeringerne, siger han i en pressemeddelelse. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.