Ekspert: Ulovligt at tvangsflytte arbejdsløse

Det er ikke bare kold kassetænkning fra kommunens side i Holbæk - det er også ulovligt, vurderer juraekspert om krav til kontanthjælpsmodtagere, vurderer juraprofessor.
Holbæk Kommune opfører sig i strid med loven, vurderer juraprofessor.
Holbæk Kommune opfører sig i strid med loven, vurderer juraprofessor. Foto: Pressefoto fra holbaekonline.dk

Når Holbæk kommune vil tvinge kontanthjælpsmodtagere til at flytte til en anden kommune for at spare penge, er det ikke bare usympatisk - det er også ulovligt, slår en juraprofessor fast.

Kommunen har været under massiv beskydning, siden det kom frem, at man havde sendt breve ud til at række af byens kontanthjælpsmodtagere med information om, at man havde fundet en billigere bolig til dem.

Videre skrev kommunen, at hvis ikke borgeren tog i mod tilbuddet om ny, billigere bolig, ville kommunen tage boligstøtten. Boligerne ligger op til 60 km. væk fra Holbæk, hvilket kommunen ikke kan se noget problem i.

Det kan professor og dr. jur. Kirsten Ketscher dog sagtens:

"Der er kun ét hensyn i Holbæk kommune, og det er kommunekassen. Hvordan borgerne har det, deres velfærd og så videre indgår ikke i den afgørelse, jeg har set, og det er ikke lovligt," siger hun til DR.dk.

Flere borgere, der har modtaget brevet, har henvendt sig til kommunen og fortalt, at deres familie bor i Holbæk, men kommunen har vurderet, at det ikke var tilknytningsforhold nok.

Den meget opmærksomhed har dog fået formanden for Dansk Socialrådgiverforening til at reagere. Derfor bliver sagen nu drøftet på møde i arbejdsmarkedsudvalget senere i dag.

Vedtager kommunen, at en passende bolig skal ligge i Holbæk, vil det koste et sted imellem 250-500.000 kr. årligt i tabte besparelser.

 

Kilde: DR.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.