Efterlysning virkede: Ejer af dyre designermøbler fundet

Syd- og Sønderjyllands Politi har fundet frem til ejeren af en række dyre møbler.
Det var dette foto, som mange i går reagerede på. Politiet har nu været i kontakt med ejeren af hjemmet med de dyre designermøbler.
Det var dette foto, som mange i går reagerede på. Politiet har nu været i kontakt med ejeren af hjemmet med de dyre designermøbler. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Tak for hjælpen! Sådan lyder det fra lokalpolitiet i Sønderborg, som fik en en overvældende stor respons, da man i går, torsdag, offentliggjorde et foto, der var fundet hos en formodet indbrudstyv.

Billedet var hentet fra nettet og viste nogle lækre designermøbler i et hjem. Politiet havde en mistanke om, at fotoet var taget på et gerningssted eller snuppet fra for eksempel en ejendomsmæglerannonce, fordi en tyv planlagde at begå indbrud der.

Derfor efterlyste man ejeren af møblerne.

Og efterlysningen gav pote, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politis kommunikationsrådgiver Helle Lundberg.

- Vi har talt med ejeren af møblerne, fortæller Helle Lundberg, der er hensyn til efterforskningen ikke kan gå i detaljer med sagen, men som dog oplyser, at ejeren havde haft sat møblerne til salg forskellige steder på nettet.

Der har den formodede indbrudstyv så set møblerne, der var flotte designklassikere - der var tale om både Wegner-stole, et Wegner-bord og PH-lamper.

- Vi har fortalt ejeren, at det nok ikke er så smart at sælge den slags via offentlige net-sider, siger Helle Lundberg.

Hun fortæller, at indbrudstyvene i stor stil bruger netop nettet til at orientere sig om, hvor der er nye 'varer' at hente. Facebook, ejendomsmæglerannoncer og altså også privates møbel-annoncer er alle med til at skaffe tyvene nye, dyre designer-møbler i 'butikken'.

Og, siger hun, det er beklageligvis nemt for de kriminelle at få afsat de varme varer.

- Der er et stort marked i Danmark for den type hælervarer. Desværre, konstaterer Helle Lundberg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.