Efter seks års forlovelse: Royalt par gift

Prins Leka giftede sig i weekenden med Elia Zaharia ved et storslået bryllup i Albanien.

Den belgiske prinsesse Léa og den spanske dronning Sofía var bare to af de mange royale gæster, der lørdag var inviteret til bryllup i byen Tirana i Albanien.

Her sagde prins Leka og hans udkårne, Elia Zaharia, ja til hinanden ved en storslået ceremoni. Det skriver Daily Mail.

Parret blev fejret med pomp og pragt, men brylluppet var faktisk noget af et særsyn i Albanien, hvor kun to royale ægteskaber ifølge Daily Mail nogensinde er blevet indgået.

Og det nygifte par har da også ventet længe med at love hinanden evigt troskab ved en officiel ceremoni. Før de blev gift i lørdags, har parret været forlovet i mere end seks år.

Det royale bryllup er det første i Tirana siden 1938. Den albanske kongefamilie blev nemlig afsat i 1939, da italienske fascister invaderede landet. I årene efter levede den royale familie i eksil i Sydafrika, hvor også prins Leka er født.

Den albanske kongefamilie havde ifølge avisen forbud mod at komme i Albanien helt frem til kommunismens fald i 1990. Siden er prinsen vendt tilbage til landet, men han har fortsat ingen særlig status eller officiel rolle i Albanien.

Prins Leka er ifølge nyhedsbureauet Reuters rådgiver hos det albanske udenrigsministerium, mens Elia Zaharia er en kendt skuespillerinde i landet.

Prins Leka er den eneste efterkommer af Albaniens sidst siddende konge, kong Zog.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.