Efter omstridt psykiater-sag: 124 sager skal granskes

- Når han har været involveret i så mange forskellige uregelmæssigheder i sine sager, så er tilliden ikke i top, mener S i Esbjerg.
Efter samarbejdet mellem Piet Casier og Esbjerg Kommune ophørte, har psykiateren flere gange fået alvorlig kritik af myndighederne. Personerne på billedet har intet med sagen at gøre.
Efter samarbejdet mellem Piet Casier og Esbjerg Kommune ophørte, har psykiateren flere gange fået alvorlig kritik af myndighederne. Personerne på billedet har intet med sagen at gøre. Foto: Iris/arkiv

124 borgere i Esbjerg skal have kigget deres sager i kommunen efter i sømmene.

Det skriver DR Syd.

Borgerne er blevet undersøgt af psykiateren Piet Casier, der for nylig er blevet dømt for at fejldiagnosticere en kvinde i Norddjurs Kommune.

Dommen har skabt tvivl om kvaliteten af psykiaterens arbejde for Esbjerg Kommune, siger socialdemokraternes medlem af Social & Arbejdsmarkedsudvalget Ulla Koman-Mejer.

- Vi bliver nødt til at dykke ned i hver eneste sag for at se, om vores borgere er blevet behandlet korrekt, siger Ulla Koman-Mejer til DR Syd.

De 124 borgere er blevet udredt af Piet Casier i perioden 2007 til 2009. Det viser en stribe aktindsigter, DR Syd har fået.

Det er typisk kontanthjælpssager, hvor psykiaterens konklusioner har været afgørende for borgernes videre forsøgergrundlag.

Efter samarbejdet mellem Piet Casier og Esbjerg Kommune ophørte, har psykiateren flere gange fået alvorlig kritik af myndighederne.

Og for nylig blev han dømt til at betale erstatning til en kvinde i Norddjurs Kommune på grund af en fejldiagnosticering. En fejl, der ifølge Fagbladet 3F, betød, at kvinden blev fastholdt på kontanthjælp.

Selvom sagerne i Esbjerg Kommune er af ældre dato, tør Ulla Koman-Mejer ikke stole på, at sagerne er blevet behandlet korrekt.

- Når han har været involveret i så mange forskellige uregelmæssigheder i sine sager, så er tilliden ikke i top, mener Ulla Koman-Mejer.

Den opfattelse deler et flertal i Esbjerg Kommunes Social & Arbejdsmarkedsudvalg.

Kommunen er derfor nu klar til at gennemgå og revurdere samtlige 124 borgeres sager. Det oplyser direktør for Borger & Arbejdsmarked Lise Willer.

- Det går vi så småt i gang med nu, og vi finder sagerne frem, siger hun til DR Syd.

Piet Casier har anket dommen om fejldiagnosticering af en kvinde i Norddjurs Kommune. Han har ikke svaret på DR Syd's henvendelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.