Efter knivdrab på 17 årig: To unge skal i retten

Politiet har i nattens løb løsladt en anholdt i sag om knivdrab på 17-årig. To unge sidder fortsat anholdt.

Se flere videoer på Localeyes.dk
Henter afspiller ...
Se flere videoer på Localeyes.dk

Mens klassekammerater og andre lægger blomster for den 17-årige dreng, der torsdag blev stukket ihjel i Hillerød, skal to unge mænd nu fremstilles i grundlovsforhør.

Nordsjællands Politi anholdt ellers tre unge efter et knivdrabet, men i nattens løb har politiet valgt at løslade den ene.

- Hans rolle i sagen har et omfang, hvor vi har vurderet, at der ikke er grundlag for fremstilling i grundlovsforhør, fortæller efterforskningsleder Morten Kaare Pedersen til Ritzau.

Den løsladte er en dreng på 17 år. Ud over ham anholdt politiet torsdag en dreng på 16 og en ung mand på 18 år. De to vil fredag eftermiddag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Hillerød.

Det var i en tunnel under Trollesmindes Allé nær Hillerød Handelsskole, at torsdagens tragiske episode udspillede sig.

Her blev en 17-årig dreng overfaldet og stukket med kniv. Han døde af sine sår.

Politiet har endnu ikke oplyst detaljer om forløbet op til drabet, men Ekstra Bladet har talt med vidner, som fortæller, at den 17-årige blev antastet af en række personer inde på skolen. Herefter fulgte han med personerne udenfor, hvor knivstikkeriet skete.

Til avisen fortæller vidnerne desuden, at det hele formentlig bunder i nogle uoverensstemmelser under en fest i weekenden.

Hos politiet ønsker Morten Kaare Pedersen på nuværende tidspunkt ikke at be- eller afkræfte avisens oplysninger.

- Der har været mange unge til stede, og derfor vil der også komme mange oplysninger ud til pressen. Men vi skal være helt skarpe på, hvad der er sket, før vi melder noget ud, og det er det, som efterforskningen skal bidrage til, siger efterforskningslederen.

Den 17-årige var elev på handelsgymnasiet i Hillerød. Her har René van Laer, som er direktør for København Nord, som består af en række uddannelsesinstitutioner i Nordsjælland - blandt andet handelsgymnasiet i Hillerød - modtaget meddelelsen om dødsfaldet med sorg.

- Det var med stor sorg, at jeg modtog beskeden om, at en af vores elever er afgået ved døden. Det er en voldsom oplevelse, når et ungt menneske pludselig bliver revet bort, siger René van Laer i en pressemeddelelse.

- Det har efterladt os i et tomrum, hvor både elever og ansatte sidder tilbage med en følelse af meningsløshed, siger direktøren.

Han oplyser, at der er sat et psykologberedskab i søen til at tage hånd om ansatte og elever på skolen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.