Efter kendis-opråb mod lycra-mænd: 'Venlige' cyklister indtager gaderne

Lørdag ruller Copenhagen Tweed Ride gennem de københavnske gader.
Den tidligere model og forfatter Renée Toft Simonsen har langet ud efter racercyklister i løbet af sommeren. Nu vil Copenhagen Tweed Ride gøre op med dårlig stil på cykelstierne.
Den tidligere model og forfatter Renée Toft Simonsen har langet ud efter racercyklister i løbet af sommeren. Nu vil Copenhagen Tweed Ride gøre op med dårlig stil på cykelstierne. Fotomontage: Scanpix/arkiv og Copenhagen Tweed Ride

Der bliver intet hæsblæsende ræs eller skubben med albuerne i drabelige spurtopgør, når cykelløbet Copenhagen Tweed Ride lørdag ruller gennem København.

Stramtsiddende lycra er skiftet ud med flagrende tweed i det 20 kilometer lange løb, hvis formål er at ’slå et slag for de klassiske dyder og den ordentlige opførsel’ på landets cykelstier, lyder det fra arrangørerne i en pressemeddelelse.

Talskvinde Karen Hartig fortæller, at Copenhagen Tweed Ride indirekte har nydt stor opbakning i løbet af sommeren, hvor flere kendte danskere har kritiseret specielt mænd på racercykler og deres asen og masen på cykelstierne.

Det gælder eksempelvis den kendte kunstner Per Arnoldi, som til Avisen.dk i maj måned udtalte:

- De (medcyklister på racercykler, red.) mangler civiliseret opdragelse. Man kan jo ikke lovgive sig til det, men de må altså lære at tage hensyn til andre, sagde han.

Også den tidligere model og forfatter Renée Toft Simonsen og erhvervsmanden Karsten Ree har langet ud efter racercyklister i løbet af sommeren.

'Vi kører ordentligt'

Og det vil Copenhagen Tweed Ride nu gøre noget ved, lyder det fra Karen Hartig.

- I vores løb tager vi pænt tøj på, giver os god tid og kører ordentligt, siger talskvinde Karen Hartig fra Copenhegen Tweed Ride.

- Det gør vi, fordi vi gerne vil sende et signal til omgivelserne om, at fin stil både er noget ydre og noget indre. Pænt tøj og ordentlig opførsel følges ad. Det gælder også på cykelstierne. Måske er det lidt gammeldags, men vi tror, at alle vinder ved det, siger hun.

Copenhagen Tweed Ride bliver lørdag kørt for sjette gang og har søsterløb i flere byer verden over.

Efter veloverstået pedaltrampen er der kåring af de mest stiligt udklædte og fest på Aleenberg på Pile Allé på Frederiksberg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.