Efter angreb: Fængsler indberetter fanger i stor stil

Siden angreb i København i februar får PET flere meldinger om fanger, der måske er blevet radikaliserede.
- I dag indberetter vi hellere en fange for meget end en for lidt. Det kan være fanger, der taler om at tage til Syrien eller udsmykker cellen med terrorbudskaber, siger ormanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye.
- I dag indberetter vi hellere en fange for meget end en for lidt. Det kan være fanger, der taler om at tage til Syrien eller udsmykker cellen med terrorbudskaber, siger ormanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye. Foto: Scanpix

Danske fængsler har i kølvandet på angrebene mod Café Krudttønden og synagogen i Krystalgade 14. februar i København, skruet op for antallet af indberetninger om fanger, som mistænkes for at være radikaliserede.

Det skriver Metroxpress.

Fra midt i februar til 1. maj indgav Kriminalforsorgen således 59 indberetninger om 50 forskellige fanger til Politiets Efterretningstjeneste (PET), hvilket er flere end de 37 fanger, den havde indberettet i de foregående to år. Det viser et notat fra Justitsministeriet fra juli.

Ifølge formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, skyldes de mange indberetninger blandt andet, at der efter angrebet kom en vejledning om at indberette alt.

- I dag indberetter vi hellere en fange for meget end en for lidt. Det kan være fanger, der taler om at tage til Syrien eller udsmykker cellen med terrorbudskaber, siger han til Metroxpress.

Hovedparten af de indsatte, som tidligere er blevet indberettet til PET, er ifølge notatet i dag løsladt. To af dem er udvist af Danmark, og otte er under tilsyn i frihed.

- Det her viser, vi har et kæmpe problem med fanger, der bliver radikaliseret i fængsler. Vi bør gøre som i Holland, hvor de spreder de hårdkogte islamister væk fra andre muslimer, så de ikke inspirerer dem, siger Naser Khader fra De Konservative til Metroxpress.

Dansk Folkepartis Martin Henriksen vil bede justitsminister Søren Pind (V) give området et serviceeftersyn.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.