Dét skal du ikke sige til din partner

Ind imellem kan det redde meget at holde sin lille mund lukket, i stedet for at sige det første og det bedste, der popper op i hovedet.
Ja, der er altså et par ting, du ikke skal sige til din partner
Ja, der er altså et par ting, du ikke skal sige til din partner Scanpix

Hverdagen er en lang smøre af praktiske foranstaltninger – der skal handles, vaskes tøj, ordnes have, gøres rent, laves mad, pakkes tasker og pakke tasker ud. Der er nok at se til, og selvom du lever i et parforhold og det i princippet giver to ekstra hænder, så går det ikke nødvendigvis bedre eller lettere med at nå tingene.

LÆS OGSÅ: Disse "uskyldige" vaner skal du ændre for at forlænge livet

Det kan skabe problemer at få dagligdagen til at hænge sammen i et parforhold, og det er nemt at skyde skylden på den anden part, når tingene ikke glider. Men det er ikke vejen til et godt forhold, fortæller parforholdsekspert Megan Bearce til Good Housekeeping.

Et godt forhold handler om god kommunikation, og derfor skal du ikke fyrer hvad som helst af til din partner. Her er et par eksempler på ting, du ikke skal sige:

Om rengøring

Sig ikke: ”Du gør aldrig noget herhjemme.”

Det er ikke måden at starte en snak med din mand om hans manglende vilje til at hjælpe til derhjemme, fortæller Megan Bearce:

- Personen, der får sådan en kritik, lukker ned og stopper med at lytte.

Din partner vil højst sandsynlig gå til modangreb i stedet for at lytte.

Sig i stedet: ”Jeg er overvældet over alt det arbejde, der skal gøres herhjemme. Tror du, du kunne hjælpe mig med at støvsuge, så kan jeg få startet på vasketøjet? Det vil virkelig hjælpe mig med at kunne slappe af.”

Sig det, selvom du føler, du har sagt den slags til ham mange gange før. Men han har muligvis ikke helt forstået, hvorfor du siger det til ham, og det vil han nemmere kunne forstå nu. Han hjælper sikkert hellere end gerne til, det er bare lettere for ham, når du uddeler ordre, og han blot skal gøre det.

LÆS OGSÅ: Aften-snack? Her er de bedste for din søvn

Om sex

Sig ikke: ”Der er mere vigtige ting end sex. Kan vi ikke bare få det overstået.”

Ja, det skal du så heller ikke sige, selvom du er presset med madlavningen eller hellere vil se en serie i TV. Sexterapeut Vanessa Marin fortæller, at sexproblemer nemt får et forhold til at smuldre, og fordi vi alle har forskellige behov og lyster, så kan den slags snak nemt blive akavet.

- Men par skal snakke om sex...ligegyldig hvor svært og ubehageligt det kan være. Jeg råder folk til at være direkte omkring deres kommunikation, siger Vanessa Marin.

Sig i stedet: ”Jeg er udmattet lige nu…men…” og her kommer du så med et forslag til noget frækt, I kan gøre en anden dag. På den måde lukker du den ikke ned, men viser din partner, at du stadig har lyst til ham.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du ikke give din mand den kolde skulder

Når I skændes

Sig ikke: ”Jeg har fået nok. Jeg gider ikke mere og jeg forstår slet ikke, hvorfor jeg er sammen med dig.”


Det skal du altså ikke sige, med mindre du mener det. Det er helt sikkert fristende at fyre af, når I står midt i et skænderi og du er frustreret. Men stil ikke din partner i den situation, siger parterapeut doktor Jane Greer.

Sig i stedet: ”Jeg er meget frustreret, og jeg har brug for noget tid til at køle ned. Lad mig lige tage det her ind, og så kan vi snakke videre om nogle timer.”

Visse personer har brug for afklaring med det samme, men for rigtig mange kan det være en god idé at gå lidt hver til sit og køle ned, forklarer doktor Jane Greer. På den måde undgår du at true dig til et resultat eller stille din partner et ultimatum, du ikke en gang selv mener.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.