Aften-snack? Her er de bedste for din søvn

Ind imellem er lidt mad før sengetid dét, der er brug for. Og der er visse madvarer, der er bedre at spise end andre og som ligefrem vil hjælpe dig til en bedre søvn. Se dem her.
Skal du også i køleskabet efter lidt mad før sengetid?
Skal du også i køleskabet efter lidt mad før sengetid? Scanpix

Du har fået aftensmad, men du har altså brug for lidt mere mad, før du går i seng. Har du det ofte sådan? Ja, så kender du måske også til det, at du kommer til at spise for tungt eller for meget lige før sengetid, og det kan forstyrre din søvnrytme, skriver Prevention.

LÆS OGSÅ: Er du genert? Her er dine fordele

For at undgå det, så har diætist Mary Hartley samlet en håndfuld madvarer, som du med fordel kan spise før sengetid. Og husk portionen må ikke være for stor. Den skal helst holde sig indenfor 150-200 kalorier.

En skål med ris

Har du ris-rester til overs fra din aftensmad, så kan du sagtens varme en lille skål ris og hælde en sjat mælk over, viser undersøgelser bragt i PLOS One. Det vil hjælpe dig med at falde i søvn, og er meget bedre at spise end eksempelvis brød og nudler, der modsat forstyrrer din søvn.

LÆS OGSÅ: Så nemt giver du dine gamle møbler nyt liv

Skinke og ost

Tag en skive skinke og rul den sammen med en skive ost. Det er en virkelig god aften-snack. Det indeholder ikke mange kalorier, men vil samtidig dække dit hul i maven og stoppe den fra at rumle.

En håndfuld valnødder

Valnødder er rig på melatonin og det ikke bare styrker dit blod, det giver dig også en bedre søvnrytme. Men husk at nødder indeholder mange kalorier, så du skal ikke spise mere end en håndfuld, for så sætter de sig på sidebenene.

LÆS OGSÅ: Derfor gør dine knæ ondt om vinteren

En banan smoothie

Hvis du blender en banan med noget fedtfattigt mælk, så har du en god drik til aftenbrug. Du får masser af D-vitamin og kalcium, hvilket kan hjælpe dig med at falde i søvn, viser et studie bragt i magasinet Journal of Sleep Research.

En kop med varm suppe

Varm suppe er nænsom ved din fordøjelse og varm væske giver ro. Derfor kan en kop med varm suppe være en rigtig god mulighed, hvis du har brug for en aften-snack. Den giver dig varme og får dig til at slappe af før sengetid. Men vælg en suppe, der er nem at fordøje og undgå dem, der kan være drøje for maven, som eksempelvis dem med bønner, linser eller andre grove sager.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.