TERROR I KØBENHAVN

Dronningen sørger over københavnsk terror

Efter lørdagens terrorangreb i København sender dronning Margrethe sin medfølelse til de dræbte, sårede og pårørende.
Dronning Margrethe er i dyb sorg over lørdagens terrorangreb i København.
Dronning Margrethe er i dyb sorg over lørdagens terrorangreb i København. Foto: OLUFSON JONAS/Polfoto

Da den 22-årige terrormistænkte, Omar Abdel Hamid el-Hussein, lørdag skød og dræbte to mennesker i København, sendte det chokbølger gennem hele det danske samfund.

Terrorangrebet påvirkede således både helt almindelige danskere, men også Danmarks dronning Margrethe udtrykte sin dybe sorg i forbindelse med de to tragiske dødsfald.

- Det er med sorg, jeg erfarer omfanget af det seneste døgns begivenheder. Mine tanker går til den dræbte filminstruktør og den unge vagtmand fra det jødiske samfund, som blev mål for gerningsmandens handlinger. Jeg sender min dybeste medfølelse til de pårørende og til de sårede politifolk, udtaler hun på kongehusets hjemmeside.

Men Danmarks 74-årige monark udtrykker ikke kun sin sorg. Hun sender nemlig også roser mod myndighedernes indsats under terrorangrebet, ligesom hun understreger vigtigheden af, at danskerne holder sammen i krisetider som denne.

- Jeg ønsker at rette en tak til politiet og myndighederne for deres hurtige og effektive indsats. Det er vigtigt, at vi i en så alvorlig situation står sammen og værner om de værdier, som Danmark bygger på, forklarer hun.

Tidligt søndag morgen på Nørrebro i København skød og dræbte politiet Omar Abdel Hamid el-Hussein, som er den formodede gerningsmand bag terrorhandlingerne.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.